Sport

VIITORUL fotbalului brașovean, la Sepsi și FK Csikszereda!…

  • minge_7.jpg

Finala Cupei României la fotbal pentru echipe Under 19 se va disputa joi, de la ora 15.30, pe Stadionul Giulești, între Sepsi Sf. Gheorghe și FK Csikszereda, seniorii clubului covăsnean antrenați de Cristiano Bergodi jucând pentru marele trofeu în aceeași zi, de la ora 20.30, cu FC Voluntari.

Interesant este că gruparea Colțea Brașov a dat la cele două formații U19 menționate 12 fotbaliști – Daniel Verguț și Levente Bujdoso, la Csikszereda, respectiv Rajmond Niczuly, Robert Hamciuc, Rareș Maftei, David Robert, Paul Popa, Robert Veress, Andrei Mitu, Denis Rența, Darius Ghiță și Sergiu Șerban, la Sepsi.

„Pe mine mă încearcă tot felul de stări și de trăiri. Pe de o parte, bucurie – sunt bucuros că alături de colegii mei am reușit să formăm destui jucători. Pe de altă parte, sentimente de tristețe. Și o spun sincer, pentru că Brașovul pierde generații de copii talentați”, a declarat Ciprian Jurubescu, președinte Colțea Brașov, la Radio România Brașov FM.

Antrenor la Sepsi U19 este Lucian Nicolau, ex-Corona și FC Brașov, care a relatat pentru sursa citată: „Decalajul care există – nu numai în Brașov, poate și în alte orașe mari din România – ce se întâmplă la Sf. Gheorghe și Miercurea Ciuc… să știi că se face tot mai mare. Dacă nu va începe construcția unor academii normale… Tu, ditamai orașul Brașov este normal să ai o academie de fotbal în care tu să prinzi copiii pe care îi ai. Sunt foarte mulți copii, nu buni, ci foarte buni, în Brașov, foarte mulți”.

Lucian Nicolau a detaliat: „În primul, rând sunt condițiile de pregătire pe care le oferă: teren, antrenamente, cazare, cu masă, cu antrenori calificați. Și oamenii sunt corecți, în primul rând cu sportivii, dar și cu ei, pentru că atunci când primești o sumă de bani, chiar dacă aceștia vin de la guvernul maghiar, să zic, mare parte din bani – banii sunt cheltuiți așa cum trebuie. Trebuie să dea de gândit faptul că sunt jucători în Brașov de 2004 – 2005 care sunt la Sepsi, care fac naveta, care nu mai fac naveta, ci care sunt cazați la Sepsi, au cazare și masă și școală”.

Să amintim și faptul că FC Brașov U16 joacă finala mică a Ligii Elitelor. De văzut cum vor fi păstrați și crescuți în continuare acești jucători talentați.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare