Sport

[ViDEO] BRAȘOV. Olimpia CSU acuză Federația Română de Baschet. Handford, suspendată și amendată – VIDEO

 

Comisia de Disciplină a Federației Române de Baschet a luat o decizie dură în legătură cu o sportivă de la Olimpia CSU Brașov.

Astfel, în duelul Sepsi Sf. Gheorghe – Olimpia CSU Brașov, Aliyyah Handford a fost descalificată pentru un fault asupra jucătoarei Tunde Kilin (video 1). Jucătoarea de la Olimpia CSU lovește, însă pentru un comportament la fel de dur, lovitură cu cotul, aceeași Kilin a primit doar fault tehnic într-un meci cu Alexandria (video 2). Deciziile au fost luate de același arbitru, Mircea Șerban.

Oficialii brașoveni consideră că a fost vorba despre un tratament preferențial, în condițiile în care cele două faze sunt identice. Dacă în cazul jucătoarei de la Sf. Gheorghe nu s-a dat nici o pedeapsă, Handford a primit o suspendare de o etapă și o amendă de 800 de euro.

„Suntem total de acord că actele de violență nu au ce cauta pe terenurile unde au loc manifestări sportive. Handford a greșit și regretă gestul comis. În punctul de vedere trimis Federației, jucătoarea a recunoscut greșeala și și-a cerut scuze. Asemenea faze se întâlnesc în toate campionatele din lume. Avem o situație mai dură chiar în același joc de la Sf. Gheorghe, când jucatoarea Kilin a fost cea care a faultat (video 3). Tot ea este cea care faultează și în partida de la Alexandria. Noi ne dorim să fim tratați egal în decizii, nu preferențial cum sunt tratați cei de la Sepsi Sf. Gheorghe. În meciul dintre CSBT Alexandria și Sepsi, jucatoarea Tunde Kilin pentru un gest mai urât, mai violent, a fost sancționată de același arbitru cu fault tehnic, iar în partida din Covasna, același arbitru o descalifică pe jucatoarea noastră. Handford va achita suma de 800 de euro (care reprezinată aproape salariul ei lunar) cu care a fost amendată, dar considerăm că este total eronată această sancțiune. Pentru acest aspect, ne rezervăm dreptul de a acționa în instanță membrii Comisiei de Disciplină. Totodată, nu înțelegem de ce toate solicitările celor de Sepsi Sf. Gheorghe sunt aprobate de către Federația Română de Baschet. Vezi solicitarea scrisă în care au cerut că doar ei să poată folosi 6 jucătoare străine, în timp ce restul cluburilor ce participăm în Cupa Europei Centrale (competiție europeană recunoscută de FIBA) avem voie doar 5 jucătoare străine. Astfel s-a creat un avantaj major în campionat. În decizia Biroului Federal din 16.03.2017 la «punctul 1 lit b» s-a luat decizia ca: «echipele care participă în cupele europene au dreptul să înscrie pe foaie, tot sezonul, 6 jucătoare străine (3 noneuropene și 3 europene)»”, au precizat oficialii grupării brașovene.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button