Sport

[ViDEO] BRAȘOV. Generația de AUR a hocheiului românesc, premiată la Patinoarul „Olimpic” – FOTO+VIDEO

 

Pe 12 februarie 1980, Naționala de hochei pe gheață a României debuta cu un succes, 6-4 cu Germania de Vest, la Jocurile Olimpice de la Lake Placid.

În această seară, la fix 40 de ani, Generația de Aur a hocheiului românesc a fost premiată de Federația Română de Hochei pe Gheață și de Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

Ștefan Ionescu – antrenorul principal, Valerian Netedu, Mihail Popescu, George Justinian, Sandor Gall, Elod Antal, Doru Moroșan, Ion Berdilă, Marian Costea, Dumitru Axinte, Alexandru Hălăucă, Traian Cazacu, Constantin Nistor, Adrian Olenici, Bela Nagy, Zoltan Nagy, Marian Pisaru și Laszlo Solyom au primit diplome de excelență din partea Comitetului Olimpic și Sportiv Român, reprezentat de președintele Mihai Covaliu, și din partea Federației Române de Hochei pe Gheață, reprezentată de vicepreședintele Emilian Cernica.

Din păcate, Ioan Tiron, Istvan Antal, Doru Tureanu și Gheorghe Huțan joacă printre îngeri, iar în memoria lor a fost ținut un momemt de reculegere.

Pe lângă victoria cu Germania de Vest, „tricolorii” au remizat cu Norvegia, 3-3, și au pierdut cu Suedia, 0-8, Cehoslovacia, 2-7, și Statele Unite ale Americii, 2-7, terminând pe locul 4 în grupă. A fost ultima prezență a hocheiului românesc la o ediție a Jocurilor Olimpice.

FOTO: Facebook Comitetul Olimpic si Sportiv Roman


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare