Sport

[ViDEO] BRAȘOV. Dansând cu „lupii”. Corona a surclasat-o pe CSM Galați în finala Ligii Naționale la hochei și a cucerit al treilea titlu din istoria echipei

  • corona_246.jpg
 

Corona Brașov a dominat autoritar finala Ligii Naționale la hochei pe gheață cu CSM Galați. După ce au piedut primul meci, 2-5, „lupii” le-au câștigat pe următoarele trei, iar în confruntările de la Patinoarul „Olimpic” și-au surclasat rivala.

După 6-2 vineri seară, Corona a câștigat și meciul 4 al finalei, 7-2, a câștigat seria cu 3-1 și și-a trecut în cont al treilea titlu de campioană a României din istorie, după cele din 2014 și 2017.

Cu trofeul pe masă, „lupii” s-au văzut conduși de gălățeni, după golul marcat de Zagiduliun, în minutul 4. Zsok a egalat în minutul 10, însă Neznamov i-a dus din nou pe moldoveni în avantaj cu reușita din minutul 24. Din acel moment, pe gheață a fost o singură echipă, Corona Brașov marcând la foc continuu. Gliga a făcut 2-2 în minutul 30, iar Lidhammar a dus echipa noastră în față pentru prima oară în minutul 34. Repriza a treia a început cu doă reușite ale lui Tandler, pentru ca Lidhammar să ducă scorul la 6-2. Ultimul gol al acestui sezon a fost reușit de Daniel Trancă, cel care a marcat în poarta goală, în minutul 57. Pe final au fost mulți nervi, dar nimic nu putea strica bucuria fanilor brașoveni.

Trebuie remarcată și atitudinea rușinoasă a oaspeților, care, după ce și-au primit medaliile de argint și trofeul pentru locul secund, au plecat de pe gheață.

„Câștigarea campionatului este încununarea muncii pe care am depus-o pe parcursul întregului sezon. Chiar dacă scorurile au fost mari la Brașov, Galațiul a jucat foarte bine. Nu a rezistat fizic, pentru că nu are patru linii. Noi am jucat foarte bine tactic, iar în repriza a treia a ultimului joc totul a mers perfect”, a declarat căpitanul Roberto Gliga, cel care mai are contract încă un an cu formația de la poalelel Tâmpei.

Președintele secției de hochei de la Corona, Emilian Cernica, a punctat: „Mă bucur enorm pentru acest trofeu. Brașovul merită performanță, merită ca mai multe sporturi de echipă să performeze. Chiar dacă unii nu au avut încreder în noi, am reușit. Ne-am atins obiectivul, pentru mine titlul de campion național este cel mai important. A fost o finală cu o echipă incomodă, care nu ar fi trebuit să ne pună probleme. La Galați nu se poate juca hochei de calitate. Și acolo am făcut două meiciuri bunicele, iar la Brașov ne-am impus clar. Antrenorul Julius Penzes este prima opțiune pentru sezonul viitor. Vom pleca împreună la Campionatul Mondial din Estonia și vom avea timp să discutăm. În acest moment, cred că el va fi antrenor în sezonul următor la Corona. Rămâne de văzut punctul lui de vedere”.

„Nu a fost o finală ușoară, s-a jucat. Și Galațiul a avut o echipă bună, competitivă. Cred că experiența noastră superioară a făcut diferența. Până la urmă, echipa mai bună a câștigat titlul”, a spus antrenorul secund al „lupilor”, Marius Trandafir.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare