Sport

Victoria Rapidului din meciul cu FCSB a încins la maxim finalul Superligii

Superliga intră în faza play-off-ului, iar lupta pentru câștigarea titlului s-a aprins după ce Rapid a învins-o la scor pe FCSB în ultima etapă a sezonului regulat.

Giuleștenii s-au impus pe Arena Națională cu 4-0 în meciul cu FCSB și, profitând și de faptul că punctele s-au înjumătăți după intrarea în play-off, au revenit cu șanse reale în cursa pentru câștigarea titlului.

La intrarea în play-off, clasamentul este următorul:

  1. FCSB – 32 puncte
  2. Rapid – 28 puncte*
  3. CFR Cluj – 27 puncte*
  4. Universitatea Craiova – 25 puncte*
  5. Sepsi OSK – 22 puncte*
  6. Farul – 22 puncte*

Echipele care au un asterisc au beneficiat de înjumătățire. La egalitate de puncte cu orice echipă care are asterisc, FCSB va fi în avantaj.

Conform formatului din play-off, se vor disputa 10 etape, fiecare cu fiecare. Astfel va fi stabilită noua campioană a României.

FCSB, zdruncinată de eșecul cu Rapid

Eșecul cu Rapid este mai mult decât o înfrângere. Faptul că Rapid a învins-o cu 4-0 a zdruncinat serios moralul jucătorilor și rămâne de văzut care va fi răspunsul acestora în play-off. 

Să treci peste un eșec atât de dureros nu este ușor și ridică multe semne de întrebare asupra valorii. Rămâne de văzut cât va conta și revenirea lui Vlad Chiricheș după o perioadă mare de absență din cauza unei accidentări. 

Însă cel mai mult FCSB pare că suferă că nu are un atacant de careu. În absența unui număr 9, FCSB este dependentă de jocul ofensiv al lui Florinel Coman și Darius Olaru. Dacă aceștia nu prind o zi bună, FCSB suferă teribil. 

Chiar și așa, având în vedere că are un avans de 4 puncte față de Rapid, FCSB este creditată cu prima șansă la pariuri sportive pentru câștigarea titlului, în timp ce Rapid și CFR Cluj sunt principalele urmăritoare.

  • FCSB – cota 1.40
  • Rapid – cota 5.50
  • CFR Cluj – cota 7.00
  • Universitatea Craiova – cota 18:00
  • Farul – cota 150.00
  • Sepsi OSK – cota 150.00

FCSB a dominat prima parte a sezonului, însă în meciurile din 2024 nu a mai strălucit. Chiar și victoriile au fost obținute cu greu, astfel că eșecul din meciul cu Rapid poate fi înțeles. Dimensiunea scorului este astronomică, în condițiile în care gruparea roș-albastră pare a avea un complex numit Rapid, din moment ce a pierdut ultimele patru meciuri contra giuleștenilor, atât acasă cât și în deplasare.

Rapid are ce-i trebuie pentru a se bate la titlu

Deși bookmakerii nu îi acordă mari șanse, Rapid ne-a arătat că lupta la câștigarea titlului nu este încheiată. A învins-o fără probleme pe FCSB și, per total, a arătat destul de bine în meciurile disputate în acest an. Are un atacant stelar, în care se remarcă în mod deosebit Albion Rrahmani. 

Acesta a dat 13 goluri în cele 15 meciuri disputate până acum și pentru mulți specialiști este cel mai bun atacant din prima ligă a României. În plus, în linia de atac rapidiștii au și alți jucători de calitate, cum ar fi Ermal Krasniqi, Jason Papeau, Claudiu Petrila și Borisav Burmaz.

Spre deosebire de FCSB, care are o bancă fragilă și limitată din punct de vedere numeric, Rapid are o mulțime de soluții de rezervă. Oricând pot intra jucători care pot face diferența, ceea ce reprezintă un mare plus pe finalul sezonului.

CFR Cluj nu cedează

Chiar dacă este la cinci puncte în spatele celor de la FCSB, CFR Cluj încă mai speră în câștigarea titlului. Echipa a arătat bine de la numirea lui Adrian Mutu pe bancă tehnică, deși spectacolul lipsește din Gruia. Revenirea veteranului Ciprian Deac este cu siguranță un plus, în condițiile în care acesta abia prindea câteva minute sub comanda lui Andrea Mandorlini.

Deși a redus considerabil bugetul, CFR Cluj arată ca o echipă capabilă să se bată la titlu și cu jucători mai slab plătiți. Problema lui CFR Cluj este că nu s-a descurcat deloc bine în sezonul regulat contra celor 5 echipe cu care se bate în play-off. A adunat doar 9 puncte din cele 30 de puncte. Rapid stă cel mai bine din acest punct de vedere, urmată de FCSB. Adrian Mutu își propune însă să lupte până în ultima clipă.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment. Sursa foto canva.com

P


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare