Sport

Un nou scandal în hocheiul românesc

Un nou scandal în hocheiul românesc. Ministerul Sportului a efectuat, în perioada 1-4 noiembrie, o verificare a documentelor de la alegerile desfăşurate în 15 septembrie la Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă.

La alegerile care au avul loc în septembrie, Alexandru Hălăucă a câştigat un nou mandat de preşedinte.

Rezultatul a fost atacat la Curtea de Apel Tg. Mureş de 10 cluburi din zona Harghita-Covasna. Acestea sunt: Asociaţia Club Sportiv Sapienţia U23, Clubul Sportiv Şcolar Miercurea Ciuc, Clubul Sportiv Şcolar Gheorgheni, Asociaţia Club Sportiv Felcsik Sk, Club Sportiv Municipal „Varosi Sport Klub Csikszereda” Miercurea Ciuc, Asociaţia Clubul Sportiv De Hochei Pe Gheaţă Kiralypingvinek Jegkorong Klub, Asociaţia Clubul Sportiv Gyergyoi Hoki Klub-Club Sportiv Gheorgheni Hockey Club, Clubul Sportiv Municipal Odorheiu Secuiesc-Varosi Sport Klub Szekelyudvarhely, Clubul Sportiv Hockey Club Fenestela 68 şi Sport Club Miercurea Ciuc, după cum a anunţat cotidianul.ro.

Un nou scandal în hocheiul românesc. După control, Ministerul Sportului a decis să suspende rezultatul alegerilor, după cum anunţă agerpres.ro.

Printre neregulile semnalate se află şi decizia Biroului Federal al FRHG care a hotărât în ziua alegerilor ca 12 cluburi sa nu aibă drept de vot. Totodată, la Adunarea Generală de alegeri a unui club care nu a participat în sezonul competiţional 2021-2022, ceea ce reprezintă o încălcare a prevederilor art. 11.4 din Statutul FR de Hochei pe Gheaţă, după cum a mai notat agerpres.ro.

Un nou scandal în hocheiul românesc. „O adevărată hărțuire din partea domnului Novak”

Un nou scandal în hocheiul românesc | MyTex.ro
Un nou scandal în hocheiul românesc 5

Alexandru Nistor, secretarul general al FRHG, a comentat situaţia pentru prosport.ro.

„Au venit prima dată și după trei luni de controale au găsit toate actele în regulă. Acum au venit din nou, doar-doar vor găsi ceva. Se leagă de faptul că alegerile nu ar fi fost corect organizate. Asta în condițiile în care chiar reprezentanții ministerului le-au supervizat. Este pur și simplu o adevărată hărțuire din partea domnului Novak (ministrul sportului – n.r.). Am decis să trimitem, în acest sens, o scrisoare deschisă domnului Prim-Ministru. Vrem să arătăm modul de lucru, incalificabil, de care dă dovadă domnul Novak care-și dorește refacerea alegerilor. Doar pentru ca acestea să fie câștigate de oamenii lui din Harghita și Covasna”, a spus Nistor.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button