Sport

Un fost mare handbalist, atac la președintele Federației de Handbal

 

Fostul mare handbalist Werner Stockl s-a arătat revoltat de prestația lui Alexandru Dedu ca președinte al Federației Române de Handbal și susține că acesta n-ar trebui să mai beneficieze de încă un mandat.

Werner Stockl (născut în 28 iunie 1952 la Reșița) este unul dintre cei mai valoroși pivoți din istoria handbalului românesc și internațional,  medaliat cu aur la Campionatul Mondial din 1974, cu argint la Olimpiada din 1976, și cu bronz la cea din 1972. Cu Steaua, a cucerit de două ori Cupa Campionilor Europeni (actuala EHF Champions League), în 1977 și 1981. Este maestru emerit al sportului (1974) și decorat cu Meritul Sportiv în 2009. În 1987 a emigrat în Germania, unde a și antrenat, după încheierea carierei de jucător.

Într-un interviu acordat gsp.ro, Werner Stockl a afirmat că este la curent cu ceea ce se întâmplă în handbalul românesc, masculin și feminin, și că „m-am enervat teribil citind ce declară dl. Dedu! Nu a făcut nimic patru ani de zile, în schimb a cheltuit o groază de bani! Și care e finalitatea? La băieți suntem catastrofă, iar la fete se laudă că ne calificăm la Jocurile Olimpice. Păi, asta e o normalitate, la ce tradiție avem și la ce jucătoare. Am luat o medalie de bronz la fete, dar nu e suficient la pretențiile pe care le are handbalul românesc (…) În acești patru ani Federația nu a făcut nimic să crească jucători, să vină cu o strategie de sus în jos. M-am uitat la Europene, la băieți. Uite, cehii unde sunt și erau cu noi, acolo. Fosta Iugoslavie a venit cu cinci echipe! De ce scot ei jucători și fac performanță și noi nu? Cine răspunde pentru treaba asta, nu Federația? De ce să mai candideze, de ce să mai fie votat?”

„Mă doare să văd ce am fost și ce am ajuns. A dat drumul la jucători străini să vină cu sutele în România. Jucători plătiți din bani publici. Aaa, dacă sunt bani privați, e treaba lor, dar nu bani publici! Ăia ar trebui investiți în copii români, să creștem în valoare. Plus, a adus antrenori străini valoroși. Dar ăia au timp de naționalele României? Când văd ei jucători români? Pentru antrenorii români nu facem nimic să-i promovăm (…). Dedu nu mai poate fi, că nu a făcut nimic (…).  Oamenii din handbal din România nu au curaj să spună lucrurilor pe nume. Nu au curaj să spună că handbalul românesc e condus de arbitri și de observatori (…). Mărim în continuare salariile la Federație și nu ne trage nimeni la răspundere? Dăm bani la arbitri să-și facă treburile?”, a mai spus fostul internațional. 

(credit foto: prosport.ro)


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare