Sport

Un fost campion mondial a fost suspendat pentru 4 ani

  • filippomagnini.jpg
 

Înotătorul italian Filippo Magnini, dublu campion mondial la 100 m liber, astăzi retras din activitate, a primit o suspendare de patru ani pentru utilizare sau încercarea de a utiliza substanțe dopante, din partea instanțelor antidoping italiene, informează AFP.
„Este o sentință care era deja scrisă și din acest motiv sunt foarte furios. Este înverșunare. Nu există dovezi sau dacă ele există dovedesc contrariul”, a declarat Magnini, citat de presa italiană. Fostul înotător a asigurat că va face apel.
Agenția antidoping italiană (NADO) a cerut opt ani de suspendare pentru Magnini și patru ani pentru Michele Santucci, un alt înotător italian. Santucci a fost suspendat patru ani, la fel că și Magnini. Ancheta instanțelor de luptă împotriva dopajului a fost deschisă în urma unei proceduri penale împotriva lui Guido Porcellini, un medic nutriționist acuzat de trafic de produse dopante și medicamente contrafăcute. Acesta a fost suspendat 30 de ani de către justiția sportivă. Magnini, în vârstă de 36 ani, retras din activitate în octombrie, a fost citat în acest dosar, însă cazul său a fost clasat în absența elementelor probatorii. Unele dintre produse îi erau destinate însă, potrivit anchetatorilor, înotătorul nu le-a utilizat și nici măcar nu le-a primit. Filippo Magnini a fost campion mondial la 100 m liber în 2005 și 2007, obțînând totodată o medalie de bronz la Jocurile Olimpice de la Atena, din anul 2004, cu ștafeta italiană de 4×200 m. El este foarte cunoscut în Italia pentru că a fost timp de mai mulți ani partenerul campioanei olimpice din 2008 la 200 m Federica Pellegrini, una dintre marile vedete ale sportului italian.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare