Sport

Un brașovean e din nou campion al UE la șah / Antrenamente intense

Un brașovean e din nou campion al UE la șah.

Brașoveanul Vladimir Sofronie a câștigat detașat medalia de aur la Campionatul Uniunii Europene de șah clasic juniori 10 ani, neînvins, fiind deja campion înainte de ultima rundă.

El a repetat astfel performanța din 2021, când a cucerit același titlu de campion al Uniunii Europene la șah clasic, dar la o grupă mai mică de vârstă, juniori 8 ani. Atunci a fost prima participare a lui Vladimir Sofronie la un campionat de șah în afara țării.

Un brașovean e din nou campion al UE la șah

În perioada 15-24 august 2023 s-a desfășurat a 21-a ediție a Campionatului Uniunii Europene la șah pentru juniori în localitatea Kouty nad Desnou din Cehia. Astfel, au fost desemnați cei 8 campioni ai Uniunii Europene pe anul 2023: 4 băieți și 4 fete, la categoriile de vârstă: U8, U10, U12 și U14 ani.

Podiumul băieților U10 ani (participanții au maxim 10 ani), după 9 runde:

Un brașovean e din nou campion al UE la șah | MyTex.ro
Un brașovean e din nou campion al UE la șah / Antrenamente intense 10

– pe primul loc: SOFRONIE VLADIMIR (ROU)

– pe locul al doilea: PEGLAU PAUL DAVID (GER)

– pe locul al treilea: VELIM VOJTECH (CZE)

Pentru Vladimir Sofronie, vacanța școlară a însemnat 12 săptămâni de șah intensiv cu 8 ore de șah pe zi, 10 competiții internationale, două cantonamente intensive cu grupa de elită a lotului național, la finalul acestui circuit reușind să urce din nou pe cea mai înaltă treaptă a podiumului Uniunii Europene purtând tricolorul.

În plus, circuitul de 10 turnee i-a adus și +228 puncte ELO! (de la ELO 1.645 în luna iunie, la ELO 1.873 în lista ELO care urmează să se publice pe 1 septembrie 2023, fiecare punct fiind muncit din greu, 4-5 ore/partidă!)

Vladimir Sofronie a avut și ocazia unică de a se antrena cu marele maestru indian R.B. Ramesh, alături de grupa de elită a lotului național.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare