Expres

Triplu campion balcanic la şah, la 9 ani

Braşoveanul Vladimir Sofronie este triplu campion balcanic la şah.

Sportivul în vârstă de 9 ani a câştigat toate cele trei probe, de şah clasic, şah rapid şi blitz, la Campionatele Balcanice desfăşurate în oraşul muntenegran Cetinje.

Au participat în total 106 copii din 11 ţări. Delegaţia României a participat la balcaniadă cu șase juniori şi șase junioare, câte un băiat şi câte o fată la fiecare grupă de vârstă.

Performerul delegaţiei tricolore a fost braşoveanul Vladimir Sofronie, care s-a impus la categoria U10 ani, el câştigând toate cele trei probe de şah: clasic, rapid şi blitz, neînvins (29 partide în total la cele 3 probe).

O încercare grea pentru cei 9 ani ai lui Vladimir, care a jucat 20 din cele 29 de partide doar în ultimele 2 zile (11 partide de blitz şi 9 partide de şah rapid).

Au participat în total 106 copii din 11 ţări: Bulgaria, Slovenia, Moldova, Muntenegru, Macedonia de Nord, Kosovo, Albania, Croaţia, Bosnia&Herţegovina, Serbia, România, iar delegaţia României a participat la balcaniadă cu 6 juniori şi 6 junioare (12 copii în total), câte un băiat şi câte o fată la fiecare grupă de vârstă: U8, U10, U12, U14, U16, U18 ani”, a spus mama lui Vladimir, Claudia Sofronie.

Şansa lui Vladimir Sofronie a fost că este campion european la şah clasic şi vicecampion continental la blitz.

Din acest motiv, federaţia l-a ajutat să participe la această competiţie la care nu ar fi putut ajunge pentru că nu mai are sponsori.

Vladimir Sofronie este fiul fostului campion naţional de seniori, maestru internaţional Iulian Sofronie şi a Maestrei Federaţiei Internaţionale de Şah Claudia Bilciu Sofronie, vicecampiană mondială în perioada junioratului.

El face parte din Asociaţia Logic 64 Braşov

Părinţii lui Vladimir caută colaboratori şi sponsori care sa sustină financiar următoarele competiţii naţionale şi internaţionale la care cu siguranță Vladimir ar participa cu succes reprezentând cu mândrie Braşovul şi România.

El face parte din Asociaţia Logic 64 Braşov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button