Sport

Un brașovean e campion absolut al României la padel în 2023

Un brașovean e campion absolut al României la padel în 2023.

Odată cu încheierea Cupei României de la Timișoara, s-a tras cortina peste sezonul 2023 la padel. A fost un prim an când în România s-a organizat un sezon competițional complet, format dintr-un sezon regulat, circuitul profesionist de padel, și un turneu final, Cupa României, care a aliniat la start cei mai buni 12 jucători din fiecare nivel.

Un brașovean e campion absolut al României la padel în 2023

Robert Coman, 33 ani, a reușit să câștige și Cupa României la divizia I masculin, după ce a terminat și sezonul regulat pe primul loc. Perechea Robert Coman / Armand Baboian (brașovean la origini și viitor reprezentant al Padel Palace Brașov în 2024) a învins în finală duo-ul Silviu Popescu / Klaus Herle Schmidt în 2 seturi, scor 6/1; 6/4.

„Sunt bucuros pentru acest prim sezon al meu la padel. Este un sport de care m-am atașat foarte rapid, ținând cont că joc doar de un an. Cred că mi se potrivește și sper ca pe viitor să aduc și alte trofee pentru Padel Palace și pentru Brașov. A fost o Cupă echilibrată, tot mai mulți jucători își ridică nivelul, va fi tot mai frumos și mai interesant pe viitor. Noi, la Brașov,, avem o comunitate tot mai mare și-i prevăd un viitor frumos acestui sport”, a declarat Robert Coman.

Cupa României 2023 la padel a fost organizată de Padel Center Timișoara în perioada 8-10 decembrie și a mai consemnat încă 3 medalii pentru sportivii brașoveni. Astfel, Nicu Rozorea a câștigat locul 3 și medalie de bronz la divizia I masculin, după ce a terminat sezonul regulat pe locul 2, iar Anei Ionuț a câștigat medalia de argint la divizia III masculin. Tot la masculin, Petre Gansca a terminat pe locul 4 la divizia II.

La categoria feminin, Elena Seidecaru a caștigat sezonul regulat, iar la Cupa României a câștigat medalia de bronz, în timp ce echipa Diana Jurubescu/Mădălina Rofel au terminat pe locul 4. Giulia Naicu/Alice Radu din Craiova au câștigat Cupa României 2023 la feminin, Giulia urmând a se muta la Brașov în perioada următoare. Astfel, va reprezenta Padel Palace Brașov.

Un brașovean e campion absolut al României la padel în 2023 | MyTex.ro
Un brașovean e campion absolut al României la padel în 2023 15

Padel Palace Brașov a trimis 11 jucători la Cupa României 2023, din totalul de 48 participanți.

Sezonul de padel va începe în 2024 tot la Brașov, odată cu prima etapă ce va fi organizată în perioada 24 – 28 ianuarie în cele 2 centre moderne, Padel Palace Roman și Padel Palace Coresi.

Organizatorii mizează pe un nou record de participanți și promit o distribuție de excepție pentru divizia I masculin.

Un brașovean e campion absolut al României la padel în 2023 | MyTex.ro
Un brașovean e campion absolut al României la padel în 2023 16


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare