Sport

Un brașovean, chemat SĂ RELANSEZE gimnastica românească!

 

Federația Română de Gimnastică este în căutarea unor antrenori pentru loturile masculin și feminin, în speranța regăsirii rezultatelor strălucitoare de odinioară.

La masculin, în vederile federalilor pentru funcția de antrenor coordonator este brașoveanul Nicușor Pascu, stabilit de multă vreme în Elveția.

„Eu discut săptămânal cu cei din federație. Am o relație foarte bună cu cei de acolo. Am avut și am discuții despre venirea mea în România, ca antrenor. Doar că în gimnastica românească sunt acum doua tabere. Unii își doresc ca sportivii să se pregătească la cluburi și să se continue aceasta politică a descentralizării, alții își doresc centralizarea. Eu sunt pentru a doua variantă. Doar așa cred că sportivii de lot național vor putea obține rezultatele așteptate”, a declarat Nicușor Pascu pentru prosport.ro, relatând privitor la salariu: „Legat de oferta financiară venită din partea FRG, eu am cerut un salariu la limită. Cam jumătate față de cât primesc în Elveția. Este un salariu cu care să-mi pot întreține familia, care va rămâne în Elveția. Indiferent de suma discutată, federația va trebui să discute și cu cei de la Comitetul Olimpic și Sportiv Român, pentru că și cu suportul acestora va putea plăti un antrenor de lot national”.

Nicușor Pascu a practicat gimnastica la CSS Brașovia, având în palmares o medalie de argint la Campionatele Europene, la bară fixă.

Într-un interviu acordat mai demult, el a afirmat pentru mytex.ro că, pentru a reveni în prim-plan, sportivii noștri au nevoie de „mai multă motivație, să își schimbe mentalitatea, de colaborare și schimburi de experiență cu țările care s-au dezvoltat în ultimii ani în gimnastică”. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare