Sport

Un american A INTRAT în istoria polară!!!

 

Un american a reușit să termine, miercuri, prima traversare a Antarcticii singur și fără asistență, după ce a parcurs aproape 1.600 de kilometri în 54 de zile pe tărâmuri înghețate. New York Times i-a descris expediția ca fiind „una dintre cele mai remarcabile din istoria polară”.

În vârstă de 33 de ani, Colin O’Brady a fost atlet profesionist. El a fost urmărit prin GPS pe întreaga durată a aventurii. Echipat cu schiuri de fond, O’Brady a tras o pulka (un tip de sanie) cu provizii și materiale cântărind 180 de kilograme.

În 1996-1997, exploratorul norvegian Borge Ousland a fost primul om care a travesat continentul alb de unul singur, dar a fost supervizat dintr-un balon cu aer cald.

Colin O’Brady nu este la primul record. În 2017 a escaladat cele mai înalte 7 vârfuri de pe cele 7 continente în 132 de zile, devenind cel mai rapid alpinist în cadrul acestei provocări.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare