Sport

Tricolorii se reunesc la Braşov. EXCLUSIV. Dave MacQueen, despre Mondialul din Italia. Meciurile se văd doar în sistem pay-per-wiew

Tricolorii se reunesc la Braşov. Naţionala de hochei pe gheaţă a României se va reuni astăzi la Patinoarul Olimpic din Braşov pentru pregătirea meciurilor de la Campionatul Mondial Divizia I, Grupa A, care va avea loc în perioada 28 aprilie – 4 mai, în Italia, la Bolzano.

Tricolorii se vor antrena la Braşov până pe 26 aprilie, când se va pleca spre Italia.

Tricolorii se reunesc la Braşov. Pentru Campionatul Mondial, selecţionerul Dave MacQueen, care va fi ajutat de asistenţii Attila Goga şi Krisztian Todor, şi de antrenorul pentri portari Aleksi Jääskeläinen, a convocat un lot de 27 de jucători. După acest stagiu de la Braşov, selecţionerul va definitiva locul de 22 pentru Campionatul Mondial.

Tricolorii se reunesc la Braşov. Lotul lărgit:

Portari: Adorján Attila (SC Miercurea-Ciuc), Béres Szilárd (CSHC Fenestela 68), Mag Örs-Dávid (ACSH Gheorgheni), Tőke Zoltán-László (Corona Brașov);

Fundaşi: Bors Huba-Ferenc (Corona Brașov), Farkas Tamás (Corona Brașov), Ferencz-Csibi Róbert (SC Miercurea Ciuc), Győrffy Tihamér (ACSH Gheorgheni), Imre Patrik (ACSH Gheorgheni), Láday Tamás (SC Miercurea Ciuc), Matias Haaranen (ACSH Gheorgheni), Owen Williams (Corona Brașov), Salló Alpár (SC Miercurea-Ciuc);

Atacanţi: Albert Zagidulin (CSM Corona Brașov), Eduard Casaneanu (SC Miercurea Ciuc), Evgheni Skachkov (SC Miercurea Ciuc), Fodor Csanád (SC Miercurea Ciuc), Gajdó Balázs (CSM Corona Brașov), Kovács Mátyás (CSM Corona Brașov), Molnár Zoltán (CSHC Fenestela 68), Molnár Zsombor (CSHC Fenestela 68), Péter Balázs-Szabolcs (SC Miercurea Ciuc), Részegh Tamás (SC Miercurea Ciuc), Roberto Gliga (Corona Brașov), Rokaly Norbert (SC Miercurea Ciuc), Rokaly Szilárd (SC Miercurea Ciuc), Sándor Székely-Ottó (ACSH Gheorgheni).

Tricolorii se reunesc la Braşov. Staff:

HC Dave MacQueen
AC Góga Attila
AC Todor Krisztián
GC Aleksi Jääskeläinen
TM Antal István
Equipment manager/maseur Császár Robert
Equipment manager/maseur Szakács Szabolcs
Kinetoterapeut Vescan Adrian.

Tricolorii se reunesc la Braşov. Sunt încă probleme cu Owen Williams, care nu a primit cetăţenia română, însă se speră ca acest lucru se va întâmpla în timp util şi fundaşul Coronei va putea juca în Italia.

Totodată, Roberto Gliga are mici probleme medicale, o decizie în cazul său urmând să fie luată în aceste zile.

Tricolorii se reunesc la Braşov. Dave MacQueen: „Trebuie să ridicăm ştacheta, să stabilim obiective mai importante”

Tricolorii se reunesc la Braşov. „Când m-au întrebat în vara anului trecut dacă vreau să preiau Naţionala României, am cerut profesionalism. Până acum, cei din federaţie s-au străduit, au făcut ce trebuie. Au fost acele probleme cu schimbarea conducerii federaţiei, dar asta nu contează. Când am negociat, mi-au spus că obiectivul este menţinerea în această divizie. Le-am spus că dacă doar atât se vrea aţi ales antrenorul greşit. Trebuie să ridicăm ştacheta, să stabilim obiective mai importante. Dacă jucătorii se gândesc că trebuie doar să se menţină aici, nu e OK. Eu nu asta îmi doresc. Nu ştiu dacă este posibil să câştigăm meciuri, dar trebuie să ne propunem asta”, a declarat Dave MacQueen.

Tricolorii se reunesc la Braşov. România va debuta contra Italiei, pe 28 mai, de la ora 20.30. Apoi, pe 30 aprilie, de la ora 13.30, va fi meciul cu Slovenia. Pe 1 mai, de la ora 13.30, România întâlneşte Ungaria. Meciul crucial pentru „tricolori” va fi pe 3 mai, de la ora 13.30, cu Coreea de Sud. În ultima zi, pe 4 mai, România va întâlni Japonia.

„Cunosc echipele, le-am studiat, mi-am făcut temele. La Campionatul Mondial jucăm un meci cu fiecare rivală, nu sunt serii de jocuri. Orice se poate întâmpla. Evident că vom avea dueluri cu echipe de top, Slovenia, Italia, Ungaria. Apoi, Japonia a învins Ungaria în preliminariile Jocurilor Olimpice, deci nu va fi uşor. Scopul nostru este să dăm totul şi să câştigăm cât mai multe meciuri. Cine ştie ce putem realiza cu acest lot. Acesta a fost şi mesajul pe care l-am transmis jucătorilor la turneul preolimpic. Am pierdut cu Marea Britanie 4-7. Am marcat de 4 ori contra unei echipe din Grupa Mondială. Hai să ne setăm obiective mai îndrăzneţe, să vedem ce putem realiza”, a punctat MacQueen.

Tricolorii se reunesc la Braşov. Despre lot, selecţionerul a menţionat: „Cu Williams este la limită. Documentul stă pe un birou şi trebuie ştampilat. Ar fi un mare câştig pentru noi. Să vedem şi cu Gliga ce se va întâmpla. Avem doi portari valoroşi, Toke şi Adorjan, oricare poate juca. Linia albastră este probabil punctul nostru slab, dar dacă rezolvăm cu Williams va fi OK şi acest capitol. Avem un lot bun. Pentru mine, toţi joacă pentru România, români, unguri, nu contează. Dacă un jucător este eligibil pentru România, eu îl vom trimite pe gheaţă. Nu contează că e român, ungur, canadian… Toţi jucătorii eligibili vor fi acolo și vor juca pentru România. Vom juca în 4 linii, trebuie să facem asta la Campionatul Mondial. Vom avea 4 linii”.

În România, meciurile de la Campionatul Mondial de hochei pe gheaţă Divizia I, Grupa A se vor vedea doar în sistem pay-per-wiew, pe Antena Play.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button