Sport

Toma Coconea, LIDER în Red Bull X-Alps!!! Alergare noaptea, în CONDIȚII INFERNALE!!!

 

Ieri, la Salzburg, în Austria, s-a dat startul primei etape a celei de a 8-a ediții a competiției extreme Red Bull X-Alps.

31 de sportivi din 20 de țări trebuie să străbată 1.138 de kilometri, pe jos sau cu parapanta, pentru a ajunge la Monaco, punctul terminus al întrecerii. Traseul este unul bine stabilit, competitorii trebuind să atingă opt puncte obligatorii din 7 țări.

Primul punct obligatoriu a fost Vârful Gaisberg, de 1.287 de metri, unde Toma Coconea a ajuns al doilea. Următorul punct este Vârful Triglav, din Slovenia, situat la 157 de kilometri sud față de primul primul punct.

„Am profitat de vremea rea (frig, vânt și ploaie torențială – n.r.) și de calitatea mea, aceea de a alerga chiar și în condiții extreme. Ținta a fost să trec de Lacul Kolnbreinspeicher, o zonă foarte periculoasă și greu accesibilă. Am reușit să trec în jurul orei 2.00 AM de această zonă vitregă, fiind singurul care s-a încumetat să parcurgă traseul, mai ales că vântul bătea cu peste 100 km/h. A fost o noapte grea, am parcurs peste 120 km, însă sper să ajung astăzi într-o zonă unde vremea arată mai bine pentru zbor. Dacă voi reuși, voi fi singurul atlet care va putea zbura astăzi și avansul ar putea fi considerabil”, a spus Toma Coconea la prima oră a dimineții, care și-a folosit night pass-ul (fiecare concurent a primit unul singur, cu excepția câștigătorului prologului, care beneficiază de unul în plus – n.a.) pus la dispoziție de organizatori.

Potrivit Google Maps, timpul mediu pentru a parcurge distanța dintre Gaisberg și satul St. Johann din Pongau este de 13 ore și 16 minute, însă Toma Coconea a străbătut-o în aproximativ șapte ore! Românul a alergat cu aproximativ 9 km/h.

Toma Coconea deține în acest moment și recordul de alergare într-o singură zi la Red Bull X-Alps – 140 km.

Cursa poate fi urmărtă live pe www.redbullxalps.com

CITEȘTE ȘI: Toma Coconea, un nou START în Red Bull X-Alps!!! Pe ce loc a terminat prologul?!…

 

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare