Sport

Țiriac, „SĂGEATĂ” și către… primarul Brașovului!!! Despre viitorul sportului românesc!!!

 

Ion Țiriac, omul de afaceri născut în Brașov acum 80 de ani, a fost invitatul jurnalistului Ovidiu Ioanițoaia, miercuri seară, la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, difuzată pe gsp.ro.

Printre subiectele abordate, în privința dezvoltării sportului în România, Țiriac a declarat tranșant: „Ne trebuie investiții, bani! D-aia sunt aleși primarii ăștia. Alegătorii se întreabă «Ce-ai făcut pentru sănătatea copilului?». Nenorocirea cea mai mare la copil astăzi, dar societatea o cere, este tableta și telefonul. La un an și jumătate îi vezi cu tableta prin restaurante, în loc să învețe să meargă. Asta-i nenorocirea”.

În ceea ce ne privește, ca brașoveni, credeți că primarul George Scripcaru a acționat eficient în privința temei asupra căreia Ion Țiriac a atras atenția?!…

Apoi, ca președinte al Federației Române de Tenis, Țiriac a tras un semnal de alarmă privind viitorul „sportului alb” în țara noastră: „Știți ce se întâmplă cu tenisul după Halep? Deșertul!… Sahara. Ce să mai avem? Ce semeni, aia culegi. N-ai semănat, n-ai de unde. E imposibil. Ca și la gimnastică, ce să faci cu 200 de copii? N-ai ce să faci”.

De asemenea, în dialogul avut cu Ovidiu Ioanițoaia, Ion Țiriac a precizat că este chibzuit cu banii, subliniind că n-a uitat de unde a plecat: „N-am uitat că la 16 ani lucram la Steagul Roșu. Și n-am uitat să stau cu picioarele pe pământ. Știam cât costă o pâine, 2 lei, și câtă pâine puteam să mănânc în pauza de 10.00. Mai mult decât atât, eu am donat toți banii Fundației. Nu mai am bani. Trăiesc bine, extraordinar… Fundația îmi plătește și benzina la avion. Pilotez, pentru că n-am bani de doi piloți. Acum câteva zile am venit de la Madrid cu mine la manșă”.

Referitor la actele de binefacere, afaceristul a punctat că a făcut un orfelinat, care a costat 600.000 de euro, „înmulțiți cu 25 de ani”, și case de bătrâni, „încă 700.000 de euro”, investiții realizate (și) la Brașov, orașul lui natal.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare