Sport

Subiectul FC BRAȘOV a rămas ca în… gară! Ori în Liga 2, ori în Liga 3, ori în Liga 4, ori în Liga 5?… DECLARAȚIILE din CL ale lui Allen Coliban și Sebastian Rusu

 

În ședința de astăzi a Consiliului Local, unul dintre punctele de interes aflate pe ordinea de zi a fost… înființarea „new” FC Brașov, brandul aparținând, așa cum bine se știe, Primăriei.

Viceprimarul liberal Sebastian Rusu a vrut să calmeze oarecum spiritele după ce în mass-media a apărut, tot astăzi, Corona devine… FC BRAȘOV, potrivit viceprimarului Sebastian Rusu!, precizând în plen: „Din punct de vedere juridic, FC Braşov va fi un proiect înfiinţat de la zero, în mod transparent, pe criterii clare şi corecte. Este un proiect în care sunt aşteptaţi să se implice şi să se asocieze cu municipalitatea toţi cei care vor dori. Marca FC Braşov nu trebuie să fie atribuită unei alte persoane juridice care deja există şi funcţionează, deci nici vorbă să fie cedată clubului Corona. Subliniez că brandul legendar FC Braşov nu va fi preluat de Corona”.

Asta înseamnă că noua grupare FC Brașov va începe ascensiunea în toamnă, legal, din Liga 5, posibil și din Liga 4, dacă va exista bunăvoința conducerii AJF Brașov, în speță a lui Octavian Goga. Iar Corona și SR Brașov vor continua pe drumul lor…

Iată întreaga declarație a viceprimarului Sebastian Rusu: „Vreau să fac o lămurire şi unele precizări în legătură cu anumite informaţii care au apărut în spaţiul public în legătură cu FC Braşov. Unele dintre aceste informaţii mi-au fost atribuite direct, de multe dintre acestea nu mă dezic, dar au existat anumite informaţii care fie au fost interpretate greşit, fie au fost scoase din context şi au fost prezentate în mod total diferit faţă de cum le-am transmis eu. Marca FC Braşov aparţine comunităţii Braşovului şi va fi cesionată unei structuri juridice noi. Din punct de vedere juridic, FC Braşov va fi un proiect înfiinţat de la zero, în mod transparent, pe criterii clare şi corecte. Este un proiect în care sunt aşteptaţi să se implice şi să se asocieze cu municipalitatea toţi cei care vor dori. Marca FC Braşov nu trebuie să fie atribuită unei alte persoane juridice care deja există şi funcţionează, deci nici vorbă să fie cedată clubului Corona. Subliniez că brandul legendar FC Braşov nu va fi preluat de Corona. Niciodată nu a fost luată în calcul această variantă. Vrem ca în jurul numelui FC Braşov să aducem întreaga comunitate braşoveană. Mă refer la municipalitate, la cluburile de fotbal din Braşov, şcolile private de fotbal, suporteri, foşti fotbalişti, firme, mediul de afaceri şi alte organizaţii de business din Braşov, cetăţenii Braşovului iubitori de sport şi braşoveni de pretutindeni. Până la vară, când juriştii ne vor comunica evoluţia lucrurilor în proiectul FC Braşov, tuturor echipelor din Braşov care evoluează în Liga 3 le doresc mult succes, le îndemn la fair-play şi la unitate pentru acest proiect al Braşovului”.

În ceea ce-l privește pe primarul Allen Coliban, cel care la precedenta ședință a CL a militat pentru desființarea secției de fotbal seniori de la Corona, acesta a avut, acum, un ton neutru, punctând: „Este nevoie de o analiză atentă, astfel încât viitorul FC Braşov să beneficieze de eforturile anterioare. Parte din decizie va fi în ce măsură noua echipă va prelua sau nu locul unei echipe braşovene actuale. Până la finalul lunii iunie trebuie să luăm această decizie şi sper să avem un consens din acest punct de vedere, nu doar la nivel politic, ci şi la nivelul comunităţii fotbalistice din Braşov”. 

Iată și luarea de cuvânt a lui Allen Coliban de astăzi: „E important să dăm o notă de încredere tuturor iubitorilor de fotbal. Intenţia noastră este de a crea un club solid şi care să fie cea mai bună opţiune pe care comunitatea fotbalistică braşoveană o are la acest moment. Acest proces va fi unul pe care îl vom desfăşura în perioada următoare şi care va avea la bază o analiză a tuturor opţiunilor, pentru că vorbim de atribuirea unui brand public. Cred că tensiunile care apar în jurul acestui subiect nu ajută. Este nevoie de o analiză atentă, astfel încât viitorul FC Braşov să beneficieze de eforturile anterioare. Parte din decizie va fi în ce măsură noua echipă va prelua sau nu locul unei echipe braşovene actuale. Până la finalul lunii iunie trebuie să luăm această decizie şi sper să avem un consens din acest punct de vedere, nu doar la nivel politic, ci şi la nivelul comunităţii fotbalistice din Braşov”.

Așadar, nimic concret, dar măcar n-a mai adus aminte de trâmbițata dezbatere referitoare la echipa fanion a orașului, despre auditul de la Corona – malaxor de bani publici și alte chestiuni arzătoare în campania electorală…


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare