Sport

Simone Tempestini a dat lovitura la Râșnov / Un francez a devenit King of The Hill

Simone Tempestini a dat lovitura la Râșnov.

Septuplul campion absolut de raliuri din țara noastră, Simone Tempestini (foto), a reușit ca, la capătul celor două manșe de concurs ale Trofeului Râșnov powered by Pro-X, să-și adjudece a doua victorie pe traseul ce leagă Râșnovul de Poiana Brașov.

Simone Tempestini a dat lovitura la Râșnov

Prezent pentru o re-acomodare cu mașina de concurs înaintea etapei de debut a Campionatului Național de raliuri, Simone Tempestini (Porsche 997 RGT) a profitat de experiența celor peste 10 ani petrecuți în competiții și, cu ajutor din partea condițiilor meteo schimbătoare, a reușit un timp de 2.08,546 pe prima urcare a manșelor de concurs. Pe cea de-a doua a câștigat-o cu timpul de 2.08,807 pentru un total de 04.17,353 ce i-a adus a doua victorie la viteză în coastă în etapa râșnoveană și, totodată, prima din acest an.

Victoria primei manșe de concurs i-a aparținut lui Costel Cășuneanu, care la comenzile monopostului Wolf GB08 a reușit să-și surclaseze adversarii cu 6 secunde. Totuși, euforia momentului și bucuria unei posibile victorii la debutul cu noua mașină a facut ca pilotul băcăuan să subestimeze suprafața umedă de pe ultima porțiune a traseului. Acest lucru a dus la o răsucire – deznodământul fiind pierderea șansei de a urca pe podium.

Ploaia venită pe ultima parte a traseului de 4 km, adică după aproximativ 3.4 km, a făcut ca Jerome France – la prima prezență pe coasta râșnoveană, să nu poată maximiza capacitatea modelului Norma M20-FC, acesta ieșind din calculele unui succes de etapă încă de pe prima urcare a manșelor de concurs. Același lucru s-a întâmplat și cu brașoveanul Octavian Ciovică. În schimb, francezul a plecat acasă cu trofeul suprem al evenimentului – anume King of The Hill, acordat pilotului cu cel mai bun timp al etapei. Jerome a reușit să oprească cronometrul pentru un 1.52,602 pe a doua manșă de recunoaștere a zilei de duminică.

Simone Tempestini a dat lovitura la Râșnov

Prima victoria absolută a etapei, Simone Tempestini și-a trecut în cont atât victoria Categoriei 1, cât și pe cea a Grupei 2. Chiar dacă nu a reușit să-și apere titlul de cel mai rapid pilot al coastei râșnovene sau pe cel al victoriei absolute, Ciovică a plecat acasă cu maximum de puncte la Categoria 2. Singur la Grupa 1, Mihai Leu (Audi R8 GT3 LMS) a luat punctele aferente, însă mai important a fost că s-a clasat al doilea după Tempestini pe podiumul Open, acolo unde a fost urmat de Alexandru Pițigoi (Porsche 911 GT3 Cup) cel ce s-a clasat pe 3 și la Categoria 1, respectiv pe 2 la Grupa 2. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare