Sport

Simona Halep, acuzată de o nouă încălcare a regulilor antidoping / Reacția sportivei

Simona Halep, acuzată de o nouă încălcare a regulilor antidoping.

Cea mai bună jucătoare română de tenis, Simona Halep, de două ori campioană de Grand Slam, a fost acuzată de o a doua încălcare a regulilor antidopaj, din cauza „neregulilor în pașaportul ei biologic de atlet”, conform BBC.

Programul de pașapoarte biologice pentru sportivi colectează și compară date biologice pentru a identifica discrepanțe în timp care sugerează un posibil dopaj. Nicole Sapstead, directorul senior pentru antidoping al ITIA, a declarat: „Înțelegem că anunțul de astăzi adaugă complexitate unei situații deja de mare interes”.

Simona Halep, fostă număr 1 mondial în tenisul feminin, a fost suspendată în octombrie anul trecut după ce a fost depistată pozitiv la roxadustat, o substanţă interzisă. Sportiva a explicat că a fost victima unei „contaminări a unuia dintre suplimentele sale alimentare”, relatează AFP.

Simona Halep a fost suspendată provizoriu de către Agenţia Pentru Integritatea Tenisului (ITIA) şi riscă până la patru ani de suspendare. Pe perioada suspendării provizorii, românca nu poate participa la niciun turneu.

Simona Halep, acuzată de o nouă încălcare a regulilor antidoping. Sportiva a reacţionat printr-un mesaj postat în social media acuzațiilor.

Din 7 octombrie, când am fost acuzată de ITIA cu suspiciunea de dopaj, am trăit cel mai urât coşmar trăit vreodată în viaţa mea.  Nu doar mi s-a murdărit numele în cel mai rău mod posibil, dar mă confrunt cu o determinare constantă din partea ITIA dintr-un motiv pe care nu îl pot înţelege, de a-mi dovedi vinovăţia în timp ce eu nici măcar nu m-am gândit VREODATĂ să iau vreo substanţă interzisă. Am încercat de două ori să am oportunitatea de a fi judecată de un Tribunal Independent şi ITIA a găsit în mod constant motive de amânare.

Acum că am stabilit clar că am fost victima unei contaminări, au descoperit o aşa-zisă evoluţie care nu e normală a sângelui meu. Trei experţi renumiţi la nivel mondial, care mi-au analizat testele de sânge, au spus clar că sângele meu este absolut normal. Mă simt neajutorată în faţa acestei hărţuiri şi a motivaţiei lor de a-mi dovedi vinovăţia pentru ceva ce nu am făcut niciodată. Subliniez, toată viaţa mea am fost total împotriva oricărei forme de trişare. Nu este ceva potrivit cu valorile mele.

Singurul lucru pe care îl sper, în acest moment, este să am posibilitatea de a avea în sfârşit acces la judecători independenţi şi imparţiali la un Tribunal, care îmi va da şansa de a-mi dovedi nevinovăţia. Am încredere totală în justiţie şi abia aştept ca în sfârşit să îmi pot prezenta cazul la audierea programată la sfârşitul lunii mai, după câteva amânări ale ITIA.

Susţinerea apropiaţilor mei, lumea tenisului şi fanii mei mi-au dat curajul de a continua să mă antrenez în fiecare zi şi de a lupta pentru adevăr. Nu vă pot mulţumi de ajuns pentru asta.

Love, Simona”, este mesajul postat de sportivă.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare