Sport

Sepsi Sf. Gheorghe – aventură la Cercul Polar

Sepsi Sf. Gheorghe – aventură la Cercul Polar.

Delegația celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe a ajuns astăzi la Bodo, în Norvegia, pentru meciul retur din play-off-ul Conference League, programat mâine și arbitrat de irlandezul Rob Harvey. Se știe, echipa antrenată de Liviu Ciobotariu a remizat, 2-2, săptămâna trecută, în Covasna, cu Bodo/Glimt.

Conduși de patronul Laszlo Dioszegi, „alb-roșii” au decolat de pe Aeroportul Brașov la Bodo, via Stockholm, cu un avion Embraer E145 operat de compania aeriană franceză Thalair, așa cum a informat BoardingPass.

Sepsi Sf. Gheorghe – aventură la Cercul Polar

Orașul Bodo se află la nord de Cercul Arctic, fiind cea mai mare zonă urbană din provincia Nordland. Este al doilea oraș ca mărime din nordul Norvegiei, conform Wikipedia.

Sepsi Sf. Gheorghe | MyTex.ro
Sepsi Sf. Gheorghe - aventură la Cercul Polar 15

Bodo a fost desemnată una dintre Capitalele Culturale Europene pentru 2024. 

Municipiul este numit după vechea fermă Bodogard (în limba nordică veche – Boovin), deoarece orașul a fost construit pe terenul său. 

Echipa de fotbal Bodo/Glimt, care susține partidele de pe teren propriu pe sintetic, a cucerit de două ori titlul în Norvegia, în 2020 și 2021. 

Sepsi Sf. Gheorghe | MyTex.ro
Sepsi Sf. Gheorghe - aventură la Cercul Polar 16

În actuala ediție a primei ligi din Norvegia, Bodo/Glimt este lider, cu 44 de puncte, la egalitate cu Viking, după 19 meciuri disputate.

Clubul Glimt este cunoscut pentru trusele și periuțele de dinți galbene uriașe pe care suporterii le poartă la meciuri – un simbol al fanilor din anii 1970. 

Foto: Facebook Sepsi OSK


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare