Sport

Semimaratonul Braşov Intersport a fost şi în acest an o reuşită

 

Sâmbătă, 6 aprilie 2019, a avut loc cea de-a VIII-a ediție a Semimaratonului Brașov Intersport, o competiție de alergare montană pe potecile din jurul Brașovului. La start s-au aliniat 1400 de alergători, care au concurat la una dintre cele două probe disponibile: semimaraton (20 km), respectiv cros (10 km).

Semimaratonul Brașov Intersport, una dintre cele mai mari competiții de alergare montană din România, a devenit un brand pentru Brașov. Ajuns deja la a opta ediție, concursul atrage în fiecare an, la linia de start, din ce în ce mai mulți concurenți. Organizarea impecabilă și faptul că traseele ambelor probe îmbină porțiuni de asfalt, drum forestier și poteci montane în proximitatea unor obiective turistice emblematice pentru Brașov, face ca locurile disponibile să se epuizeze cu cel puțin o lună înainte de data competiției.

Câștigătorii din acest an ai probei de semimaraton, care constă în parcurgerea unui număr de aproximativ 20 km cu o diferență pozitivă de nivel de 640 m, au fost Bogdan Damian la categoria masculin, cu un timp de 1h:21min:55s, și Ingrid Mutter la categoria feminin, care a încheiat concursul cu un timp de 01h:34min:13s, îmbunătățindu-și cu 1min:35s timpul cu care a câștigat ediția din 2018.

Traseul de 10 km al probei de cros, cu o diferență pozitivă de nivel de 440 m, a fost câștigat de Mihail Bizniuc – 46min:08s – și de Ilinca Maria Tempeanu, care a fost prima fată ce a trecut linia de sosire cu un timp de 51min:23s.

Toți cei care au încheiat concursul din acest an au plecat acasă cu câte o medalie care comemorează memoria lui Robert Cadar – cel ce a ales să lupte, alergând, cu o formă rară de cancer și care i-a inspirat pe foarte mulți să se apuce de acest sport. La ediția din 2018, Robert a trecut linia de finiş a probei de cros.

Ca și la edițiile din anii precedenți, fiecare concurent poate accesa foarte ușor după concurs toate pozele în care apare după o simplă căutare în galeria generală în funcție de numărul purtat.

Pentru că una dintre preocupările constante ale organizatorilor a fost grija față de mediu si ecologizarea zonei rapid dupa concurs, în acest an toți concurenții au fost invitați să aibă asupra lor propriul recipient pentru hidratare, în încercarea de a reduce cât mai mult consumul de plastic din ziua concursului.

La buna desfășurare a concursului a contribuit Intersport Romania – partenerul principal al evenimentului.

Mai multe detalii despre concurs: http://semimaraton.ro/


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare