Sport

Semifinalele Champions League – program complet, detalii și cote pariuri

Ediția 2022/2023 de UEFA Champions League se apropie de final și în momentul de față au mai rămas 4 formații în lupta pentru trofeu. Real Madrid, Manchester City, Inter și AC Milan încearcă să prindă bilete la marea finala de pe 10 iunie, ce va avea loc de la ora 22:00 – la Istanbul. Semifinalele vor începe pe data de 9 mai și se vor încheia pe 17 mai, cu o înfruntare de 5 stele pe Etihad Stadium – între Manchester City și Real Madrid. 

Manchester City și AC Milan – prima și ultima favorită

La fel ca la stratul ediției, Manchester City este favorita numărul 1 pe site-urile de pariuri sportive online în ceea ce privește câștigarea trofeului UEFA Champions League. „Cetățenii” au o cotă de 1.80 pentru a pleca de la Istanbul cu medaliile de aur. Real Madrid – actuala deținătoare a trofeului – are o cotă de 4.00 pentru a câștiga din nou trofeul Ligii Campionilor, după ce a făcut-o anul trecut – în urma finalei cu Liverpool. A 3-a favorită este Inter – cu o cotă de 8.00 – în timp ce AC Milan este cotată cu ultima șansă, având o cotă de 8.50 pentru obținerea celui de-al 8-lea trofeu.

Real Madrid este „Regina Europei” și își va păstra mulți ani de acum încolo această titulatură. Ibericii au câștigat UEFA Champions League de 14 ori, fiind puțin probabil ca în următorul deceniu orice altă formație să ajungă la o asemenea performanță. 

AC Milan este următoarea pe listă cu 7 trofee, italienii fiind urmați de Bayern Munchen și Liverpool – cu câte 6 finale câștigate. Barcelona a reușit să se impună de 5 ori, Ajax Amsterdam de 4 ori, iar Manchester United și Inter Milano de 3 ori.

Manchester City este singura semifinalistă din acest an ce nu a reușit vreodată să câștige UEFA Champions League. A fost foarte aproape acum 2 sezoane, când a pierdut în finală cu Chelsea, scor 0-1.

Articole asemănătoare

„Răzbunare”, cuvântul de ordine pe Etihad Stadium

Pep Guardiola nu a trecut nici acum peste eliminarea de anul trecut în semifinalele UEFA Champions League, cu Real Madrid. Cetățenii câștigau manșa tur cu un spectaculos 4-3, iar apoi reușeau să deschidă scorul pe Santiago Bernabeu, prin Mahrez. Golul din minutul 73 însă nu a liniștit deloc apele. Ibericii au crezut în șansa lor, iar Rodrygo a întors rezultatul în minutele 90 & 90+1. Karim Benzema a fost omul responsabil cu calificarea, marcând pentru 3-1 în minutul 95, de la punctul cu var.

În acest sezon, manșa tur este programată pe 9 mai, de la ora 22:00. Real Madrid nu este favorită pe Santiago Bernabeu, având o cotă de 3.40. Remiza este cotată de agențiile de pariuri cu 3.65, iar victoria cetățenilor cu 2.18. Calificarea se va decide cel mai probabil în manșa retur de pe Etihad Stadium, care va avea loc pe data de 17 mai, tot de la ora 22:00.

Manchester City își pune speranțele în Erling Haaland, cel care a reușit recent să doboare recordul de goluri într-un sezon de Premier League, deținut de Alan Shearer și Andrew Cole. De partea cealaltă, Carlo Ancelotti se bazează pe veteranul Karim Benzema și pe brazilienii Rodrygo & Vinicius Jr. Antrenorul italian încearcă să reproducă performanța istorică reușită de Zinedine Zidane.

Derby della Madonnina în semifinale

AC Milan și Inter nu au reușit să țină pasul cu Napoli în Serie A, formație ce tocmai s-a încoronat noua campioană a Italiei. Fanii celor două echipe își vor ierta însă favoriții, dacă reușesc să se califice în finala UEFA Champions League.

Manșa tur dintre cele două este programată pe 10 mai, de la ora 22:00, atunci când celebra arenă din Milano va purta denumirea de San Siro. Trupa lui Stefano Pioli este gazdă, însă nu pornește cu prima șansă. Cota la victorie a celor de la AC Milan este 3.00, remiza este cotată cu 3.10, în timp ce Inter are o cotă de 2.70 pentru a câștiga.

Returul se va disputa pe 16 mai, tot de la ora 22:00, cu Inter în postura de gazdă – pe Giuseppe Meazza. Cele două mari rivale locale s-au mai întâlnit de 3 ori în actuala stagiune, aceasta fiind a 3-a competiție ce găzduiește Derby della Madonnina în sezonul 2022/2023.

Pe 3 septembrie 2022, AC Milan câștiga acasă în Serie A – cu un spectaculos 3:2. Inter își lua apoi revanșa la începutul anului 2023. Mai întâi trupa lui Inzaghi s-a impus în Supercupa Italiei, cu un 3-0 fără drept de apel. Duelul era găzduit de King Fahd International Stadium din Riyadh. 

În luna februarie cele 2 s-au întâlnit din nou în campionat. Inter a avut câștig de cauză, după reușita lui Lautaro Martinez din minutul 34. Repriza secundă nu a mai adus schimbări pe tabela de marcaj, altfel ca toate punctele au fost acontate de gazde (Inter în acest caz).

P


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare