Sport

Se cere demiterea brașoveanului Goga

Se cere demiterea brașoveanului Goga.

Octavian Goga, președintele AJF Brașov și vicepreședinte al FRF, a fost observator la meciul Sepsi Sf. Gheorghe – FCU Craiova din Superligă. Partida a fost suspendată, arbitrul Andrei Chivulete decizând acest lucru în urma scandărilor xenofobe ale fanilor olteni. Deși Comisia de Disciplină a FRF a decis victoria cu 3-0 a covăsnenilor la „masa verde”, în apel s-a hotărât rejucarea partidei.

Se cere demiterea brașoveanului Goga

Florin Prunea, fostul portar al „Generației de Aur”, îl consideră pe Octavian Goga vinovat de situația creată la Sf. Gheorghe.

„Decizia de rejucare a meciului Sepsi – Craiova este una normală. Și-o doreau cam toți oamenii de fotbal din România. Însă, FRF trebuie să ia acum măsuri de urgență împotriva lui Goga și Chivulete. Acest domn Octavian Goga trebuie demis de urgență din funcția de vicepreședinte al FRF. Trebuie retras și din corpul observatorilor. Nu mai are ce să caute în aceste poziții. Și el, dar și Chivulete au prejudiciat ambele tabere. Iar Andrei Chivulete trebuie trimis și la rejucarea partidei. Dar de această dată trebuie să arbitreze meciul ăsta gratis. Nu trebuie să i se mai dea barem. L-a luat o dată pentru doar 26 de minute de joc. Apoi, după meci, el trebuie retras și de pe lista FIFA. Acest arbitru nu merită să aibă ecuson FIFA”, a precizat Prunea pentru prosport.ro.

Se cere demiterea brașoveanului Goga

El a adăugat: „Goga și Chivulete trebuiau să facă tot, dar tot, posibilul ca meciul să se dispute până la final. Dacă suporterii erau evacuați, meciul se juca până la final. Nu o mai țineam în circul ăsta de câteva săptămâni. Ambele echipe au cheltuit bani pe avocați și au stat într-un stres permanent atâtea zile. Iar toate astea s-au întâmplat doar din cauza celor doi domni de care am vorbit. Dacă nu se vor lua măsuri împotriva lor, atunci înseamnă că se dorește ascunderea gunoiului sub preș”.

Octavian Goga este un apropiat al președintelui FRF Răzvan Burleanu. El a fost delegat de FIFA, ca observator, și la Campionatul Mondial de fotbal din Rusia.

Episodul Octavian Goga – Paul Enache

Înainte de alegerile federale din 2018, potrivit stenogramelor din ședințele de campanie, Goga l-a înjurat pe Paul Enache, fost antrenor la Tractorul și FC Brașov. Motivul: acesta din urmă l-a susținut pe Ionuț Lupescu.

Atunci, Paul Enache a reacționat, spunând că-l va da în judecată pe Goga: „Un limbaj cum am auzit la acest specimen nu întâlnești nici pe la triburile din fundul junglei. Pe individ l-am ajutat personal să ajungă în Comitetul Executiv în urmă cu 8 ani (pe vremea lui Mircea Sandu – n.r.), la alegerile care s-au desfășurat la Brașov. Nu mi-am imaginat că omul are tupeul să vorbească așa urât despre mine”.

Paul Enache a mai spus că, ulterior, Octavian Goga l-a căutat, să-și ceară scuze. I-a trimis, printr-un prieten, și un tricou și un trening…

„După ce l-a trădat pe Mircea Sandu, individul va fi primul care va proceda la fel și cu actualul președinte (Burleanu – n.r.), dacă interesul personal îi va dicta asta”, a mai relatat Paul Enache la acea vreme.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button