Sport

Schiorii fondiști români s-au remarcat la Mondialele pe role / Mulți brașoveni în lot

Schiorii fondiști români s-au remarcat la Mondialele pe role.

Sportivii Federației Române de Schi Biatlon au demonstrat din nou că se pot lupta cu cei mai buni din lume. La Campionatul Mondial de schi fond pe role, care a avut loc în Ziano di Fiemme, în Italia, între 12 și 15 septembrie, reprezentanții noștri au obținut clasări remarcabile.

Schiorii fondiști români s-au remarcat la Mondialele pe role

Gabriel Cojocaru și Florin Dolhascu au avut evoluții deosebite în proba de sprint pe echipe seniori, încheind pe locul 4, după o cursă intensă în care s-au luptat cot la cot cu cele mai bune ștafete din lume.

Un alt rezultat de clasă a venit din partea dinamovistului brașovean Paul Pepene, care s-a situat pe locul 5 în proba de masstart urcare în stil clasic, la seniori.

Și în competițiile de juniori, România a obținut rezultate frumoase. În proba de masstart urcare în stil clasic, Ionuț Costea s-a clasat pe locul 6.

În proba de sprint pe echipe, Maria Toma și Szidona Kelemen au terminat pe locul 8, iar la masculin, Leonard Rășină și Ștefan Gherghel au încheiat pe 6.

Schiorii fondiști români s-au remarcat la Mondialele pe role

„A fost minunat să îi urmărești pe Gabriel Cojocaru și Florin Dolhascu cum luptă pentru un loc pe podium la sprintul pe echipe seniori. Cursa lor a fost extraordinară! Totodată, Paul Pepene a reușit să obțină un loc 5 meritoriu în proba de masstart, o performanță ce subliniază experiența și pregătirea sa de top. Nu trebuie să uităm nici de juniorii noștri, care au avut evoluții curajoase. De asemenea, trebuie să le oferim credit tuturor sportivilor care au făcut față provocărilor unei competiții de acest nivel, pe o vreme capricioasă, cu ploaie și frig”, a declarat Puiu Gaspar, secretarul general al Federației Române de Schi Biatlon (FRSB).


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button