Sport

SCHIMBARE MAJORĂ LA SĂRITURI CU SCHIURILE. Viitorul FIS Race Director a fost amic cu un regretat performer și arbitru brașovean!!!

 

Se știa, austriacul Walter Hofer va fi FIS Race Director pentru sărituri cu schiurile la masculin încă un sezon, 2019-2020, după care se va retrage.

Acum, la Congresul FIS de la Dubrovnik, s-a stabilit și înlocuitorul său. Este vorba de italianul Sandro Pertile (foto), născut la Val di Fiemme, care a concurat la combinată nordică până în 1986. Locuiește în Pedrazzo, împreună cu soția sa și cele două fiice.

Din 2002, Sandro Pertile a fost delegat tehnic la diverse etape de Cupă Mondială, Campionate Mondiale de sărituri cu schiurile și la Jocurile Olimpice de peste 100 de ori. Este un tip comunicativ, fiind foarte popular în lumea săriturilor cu schiurile.

De asemenea, în perioada 2014-2018, Pertile a fost director sportiv în cadrul Federației Italiene de Schi, pentru disciplinele nordice.

Pe lângă italiană, el vorbește fluent engleza și germana.

Sandro Pertile a fost amic și cu regretatul Octavian Munteanu, un fost apreciat săritor român cu schiurile, plecat mult prea devreme dintre noi – detalii, aici: BRAŞOV. Schiul românesc este în doliu!!! Octavian Munteanu a „zburat” într-o lume mai bună…

Octavian Munteanu și Sandro Pertile s-au cunoscut pe când primul era șeful arbitrilor din România pentru sărituri cu schiurile.

Potrivit informațiilor deținute, „Tenu”, așa cum îl știau apropiații, ar fi primit o ofertă de a activa în Italia ca arbitru la sărituri cu schiurile, însă, din păcate, aceasta nu s-a mai materializat…

Cât despre Walter Hofer, „eminența cenușie” a săriturilor cu schiurile, a efectuat acum 10-12 ani o vizită în Poiana Brașov, arătându-se impresionat de potențialul stațiunii pentru (re)construcția unui complex de trambuline în spatele fostului hotel „Intim”. Atunci, el a asemănat zona cu cea de la Lillehammer. Din păcate, unii știu de ce…, planurile nu au fost puse în aplicare, ulterior apărând baza de la Valea Cărbunării, din Râșnov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare