Sport

Scapă FC BRAŞOV de faliment?! Gheorghe Popa, noul preşedinte al C.A.: „Şansele ca judecătorul să pronunţe falimentul sunt zero”

Marcel Popescu revine la FC Braşov

 

De astăzi, Gheorghe Popa este noul preşedinte al Consiliului de Administraţie al FC Braşov. Reprezentantul grupului de investitori italieni care vrea să preia clubul a menţionat că a avut deja discuţii cu Finanţele şi că „şansele ca judecătorul să pronunţe falimentul pe 6 aprilie sunt zero”.

Gheorghe Popa a menţionat că, de luni, italienii vor începe să dea bani la echipă şi că până la finalul acestui sezon, în care obiectivul este promovarea în Liga 1, bugetul va fi de aproximativ 500.000 de euro.

Totodată, Gheorghe Popa a anunţat că un om de fotbal român va veni lângă echipă, din informaţiile noastre acesta fiind… Marcel Popescu.

„În urma şedinţei furtunoase de marţi, eram gata să murim. Norocul nostru a venit din partea doctorului echipei, Gheorghe Popa, care a adus finanţatori care să sprijine FC Braşov. Societatea respectivă l-a împuternicit pe Gheorghe Popa cu prerogative de preşedinte al Consiliului de Administraţie”, a declarat preşedintele onorific al „galben-negrilor”, Romeo Paşcu.

La rândul său, directorul general al FC Braşov, Vasile Dochiţa, a comentat: „Gheorghe Popa este preşedinte interimar al CA. Eu rămân în cadrul clubului ca director general până când se va stabili totul. Dacă investitorii care vor prelua clubul vor dori ca eu să rămân, o voi face, dacă nu, tot voi sta lângă club, cum am făcut-o de 10 ani. Vreau să îi rog pe toţi cei care vor să ajute echipa să vină alături de noi, acest club nu are voie să moară. Din ce am discutat cu Gheorghe Popa nu ne paşte falimentul şi sperăm că în final să ne îndeplinim obiectivul, promovarea în Liga 1”.

„De când m-am născut ştiu de Steagu Roşu, ulterior FC Braşov. Am fost alături de această echipă, am copilărit cu ea, de mic mergeam la meciuri, mă urcam în plopii de pe marginea stadionului. Era o plăcere să văd meciurile unei mari echipe. Mă bucur că am adus un mic aport la salvarea de moment a clubului. Sper ca în continuare să îmi aduc aportul şi să aducem echipa în Liga 1, unde îi este locul. Am avut deja o discuţie la Administraţia Financiară. Conducerea şi-a exprimat totalul dezacord vizavi de modul în care a fost întocmit planul de reorganizare. În acel plan ei fiind defavorizaţi, sumele pe care ar trebui să le încaseze fiind ultimele plătite de către club. Doresc întocmirea unui nou plan de reorganizare, vor face diligenţele necesare pentru acest lucru. Asta înseamnă că după 6 aprilie se va da un nou termen pentru întocmirea noului plan de reorganizare. Spectrul falimentului practic dispare pe o perioadă lungă. Şansele ca judecătorul să declare falimentul pe 6 aprilie sunt zero. Am primit telefoane de la mulţi oameni din judeţ, dar şi din Bucureşti care vor să ajute clubul. Pentru întocmirea noului plan de reorganizare va fi numit un alt administrator judiciar care va decide cine va face acest plan. Din câte ştiu eu, nu va mai rămâne Alexandru Cosmin Gheorghe. Până luni activitatea va fi finanţată de fondurile clubului. De luni avem promisiunea fermă că reprezentanţii grupului de finanţatori vor trimite o sumă de bani. Să vedem care va fi forma legală ca aceşti bani să intre în club. Este necesar ca grupul de investitori să fie lângă echipă de luni. Obiectivul clubului e promovarea. Nu pot spune o sumă exactă pe care o vor investi până la finalul campionatului. Pot da o cifră orientativă, în jur de 500.000 de euro pot fi puşi la dispoziţia echipei. În ceea ce priveşte conducerea executivă şi cea tehnică, italienii nu vor să schimbe nimic. Vom avea discuţii şi cu alţi posibili investitori, inclusiv cu grupul reprezentat de Ana Maria Prodan, nu refuzăm pe nimeni. Oricine poate veni alături de acest club”, a menţionat Gheorghe Popa.

Despre situaţia actualului patron al clubului, Alexadru Nicolae, fiul lui Ioan Nicolae, Gheorghe Popa a punctat: „Alexandru Nicolae, care este deţinătorul a 74,6% din acţiuni, nu renunţă la ele în acest moment. Rămâne ca pe viitor să se poarte discuţii. Am auzit şi eu declaraţiile că Ioan Nicolae este dispus să renunţe gratis la acţiuni. Nu pot da un răspuns la ora actuală despre intenţiile lui”.

Apoi, noul preşedinte al CA a vorbit despre lotul de jucători: „Nu va pleca nimeni şi sper că vom reuşi să aducem întăriri, jucători de valoare care să acopere posturile deficitare. Sunt şanse să aducem fotbalişti din liga a doua italiană”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare