Sport

RYD(E) și curcile de selecția pentru Mondialul de handbal feminin. Laura Chiper Moisă și Sorina Târcă, umilite de suedezul de pe banca României

 

Tomas Ryde, selecționerul Naționalei, a urmărit, la Sala Sporturilor, derby-ul Corona Brașov – CSM București, unul care a produs un handbal de mare calitate.

Câteva ore mai târziu el anunța lotul pe care se va baza la Mondialul din Japonia, unul făcut pe genunchi, fără a se ține cont cu adevărat de valoarea și forma de moment a sportivelor.

La nivelul porții nu sunt probleme, Dumanska și Dedu fiind alegerile logice și corecte. Al treilea loc la acest post i-a revenit Dianei Ciucă, cea care a câștigat lupta cu Daciana Hosu.

Și în ceea ce privește extremele stânga, Florica și Iuganu sunt, probabil, cele mai în formă pe acest post.

De aici, apar, însă, multe semne de întrebare.

Mădălina Zamfirescu lustruiește banca de rezerve la SCM Rm. Vâlcea, iar Laura Pristaviță, un centru care nu are cum să aducă un plus pe faza ofensivă, a prins lotul, probabil doar pentru că este apărătoare. Pe postul de centru mai sunt Laslo și Buceschi, care probabil vor fi mult timp pe teren, celelalte două urmând să meargă în plimbare în Japonia.

Postul de inter stânga a creat un adevărat scandal. Cristina Neagu nu putea să lipsească, dar să nu o convoci pe Sorina Târcă este cu adevărat o insultă pentru fanii acestei echipe naționale. Biana Bazaliu și Gabriela Perianu sunt celelalte opțiuni din lot pentru acest post, dar ambele sunt mai degrabă apărătoare. În aceste condiții, ce va face Ryde pe atac, dacă Cristina Neagu, abia revenită după o accidentare cruntă, nu va putea juca non-stop, cum probabil vrea Ryde?!…

Pe inter dreapta, Daria Bucur va duce greul, tânăra Brașovului neavând o suplinitoare pe măsură.

Un nou post unde selecția s-a făcut în bătaie de joc este extrema dreapta. Laura Chiper Moisă, fără doar și poate cea mai valoroasă sportivă a României pe acest post, a fost exclusă din calcule. Vor merge în Asia Aneta Udriștoiu și Sonia Seraficeanu, ultima fiind eleva „secundului” Costică Buceschi la Baia Mare. Poate și Marilena Neagu ar merita atenție. Dar extrema Brașovului nu a fost nici măcar în lotul lărgit.

Și la pivot, Raluca Băcăoanu, care nu mai joacă de ceva vreme din cauza unei accidentări, este în lot, probabil tot pentru că face faza de apărare.

Oare cu cine va ataca România la acest turneu final?

CITEȘTE ȘI: 

UPDATE. BRAȘOV. Mariana Târcă, RĂSPUNS DUR, după ce fiica ei nu a prins lotul pentru Mondiale: „E ceva la mijloc. S-ar putea ca în momentul în care va fi convocată la echipa națională, să nu mai fie ea disponibilă”

ULUITOR. De ce Sorina Târcă ar fi rămas în afara lotului pentru Mondialele din Japonia?!…

VESTE NEPLĂCUTĂ pentru Sorina Târcă (Corona Brașov)!!! S-a anunțat lotul pentru Mondiale…


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare