Sport

România, prima victorie la Nancy. „Tricolorele” au învins Spania și joacă mâine cu Ungaria meciul decisv pentru semifinale

 

Naționala de handbal feminin a României a reușit prima victorie la Nancy, în grupa II principală a Campionatului European. 

„Tricolorele” au dispus de Spania, 27-25, însă succesul nu garantează locul în semifinale. Pentru a ajunge în careul de ași, formația noastră trebuie să nu piardă în fața Ungariei, mâine de la ora 19.00. 

Echipa noastră nu a prins nici astăzi o zi bună, dar important este că a obținut un succes de moral, înaintea confruntării decisive pentru semifinale.

Disputa cu ibericele a început foarte prost, iar România a marcat doar două goluri în primele 14 minute. Spania, fără a excela, a profitat și s-a desprins pe tabelă, 7-2. Formația noastră a greșit enorm, însă au reșit să rămână în meci. Cristina Neagu a intrat în joc, Crina Pintea a început să marcheze, iar Denisa Dedu a făcut minuni în poartă. Până la pauză, „tricolorele” s-au apropiat la două lungimi, iar după odihnă a preluat inițiativa. Apărarea a început să recupereze mingi, Dedu a fost și ea la înălțime și formația noastă a menținut un avans de 2-3 goluri până la final.

Chiar dacă nu este cazul să evidențiem acest aspect, trebuie spuse câteva lucruri și despre arbitraje. După ce surorile gemene Julie şi Charlotte Bonaventura, ținute în brațe de forul european chiar dacă au făcut praf multe meciuri, au arbitrat după un regulament propriu meciul cu Olanda, acum „tricolorele” au fost dezavantajate în multe momente de austriecele Ana Vranes și Marlis Wenninger. Până acum, staff-ul tehnic și fetele nu au reacționat pe această temă, dar ar fi cazul ca „fluierașii” să înceapă să oficieze la nivelul unui Campionat European.

S-a încheiat 27-25 și România este la 60 de minute de seimifinale.

Dacă nu pierde cu Ungaria, România este sigură de locul în careul de ași.

Există însă și scenarii în care și în cazul unei înfrângeri cu maghiarele România se califică. Dacă Norvegia va câștiga meciurile cu Olanda și Spania, arunci un eșec la două goluri cu Ungaria înseamnă calificarea formației noastre în semifinale. Asta pentru că ar avea avantajul golaverajului într-un clasament în trei cu Norvegia și Ungaria.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare