Sport

ROMÂNI ȘI UNGURI LA SF. GHEORGHE. „Totul este ațâțat de zona politică”!!!

 

Valentin Suciu, antrenorul echipei de fotbal Sepsi Sf. Gheorghe – cel ce a reușit să promoveze succesiv gruparea din județ până în Liga 1, este protagonistul unui interviu interesant în Gazeta Sporturilor.

Printre altele, vorbind de modul cum se înțeleg ungurii cu românii în Sf. Gheorghe, el a mărturisit cu sinceritate: „Toată lumea trăiește civilizat. Totul este, din punctul meu de vedere, ațâțat de zona politică. Unde se implică politicul, acolo intervin problemele. Avem prieteni români, prieteni maghiari, prieteni țigani, câtă vreme omul e corect și cinstit poți lega o prietenie cu oricine. Se mai ceartă ungurul cu ungurul, românul cu românul, inevitabil apar discuții, însă nu la nivelul la care se gândește lumea care nu cunoaște realitatea din zonă”.

Pentru sursa citată, Suciu a declarat că mulți îl strigă „bozgore” – în ciuda numelui, tocmai pentru că provine din Sf. Gheorghe, iar în Ungaria este perceput ca… român.

Despre suporterii lui Sepsi, Valentin Suciu a relatat că în majoritate sunt maghiari: „Cântă pe ungurește, iar asta irită multă lume. Totuși, dacă ar traduce cineva ceea ce se cântă, sunt sigur că și-ar schimba părerea. Nu scandează nimic antinațional, doar susțin echipa. Din Liga 3 se scandează împotriva ungurilor meci de meci, deja ne-am obișnuit”.

Foto: Facebook Sepsi OSK Sf. Gheorghe


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare