Sport

RECUNOAȘTERE INTERNAȚIONALĂ: „Ea a fost «fața» biatlonului românesc”!!!

 

La finele acestui sezon, mulți biatloniști de marcă s-au retras din activitatea competițională. Printre aceștia se află și românca Eva Tofalvi (foto), despre care site-ul biathlonworld.com (al Federației Internaționale de Biatlon – IBU) a scris că a luat 396 de starturi în Cupa Mondială, având la activ o victorie: „Ea a fost «fața» biatlonului românesc în ultimii ani, prezența la J.O. de la PyeongChang reprezentând a 6-a sa participare la o ediție a Jocurilor Olimpice”.

Eva Tofalvi a bifat prima sa cursă în Cupa Mondială, la Ruhpolding, când avea 18 ani. Sezonul său de vârf a fost 2008-2009, când a terminat pe locul 11 în clasamentul general al Cupei Mondiale. Atunci a câștigat și proba de 15 kilometri individual de la Hochfilzen, când a tras fără greșeală în poligon.

Și buna sa prietenă, Weronika Nowakowska, a decis să se retragă acum din activitatea competițională. Așa cum a relatat Tofalvi pentru sursa citată, cele două plănuiesc ca atunci când vor avea 70 de ani să-și petreacă o vacanță nebună: „Thailanda ar fi o destinație potrivită”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare