Sport

Rareş Burnete, braşoveanul care bate la porţile Serie A

Rareş Burnete, braşoveanul care bate la porţile Serie A. Rareş Burnete, braşoveanul legitimat la Lecce, club din Serie A, şi-a petrecut Cărciunul acasă, în familie. El a profitat de faptul că s-a aflat la Braşov şi a trecut pe la clubul care l-a format, Colţea 1920. „Vreau să transmit un gând bun şi pentru copii şi pentru toţi cei de la Colţea. Nu uit de unde am plecat şi mereu când vin acasă îmi face plăcere să vin la club”, a spus Burnete.

„Pentru mine, a fost un an dificil la început. Am avut câteva accidentări, coronavirus şi nu mi-am găsit forma sportivă. În schimb, am făcut o pregătire de vară excelentă şi a doua jumătate a anului a fost mai bună. Mă simt bine la Lecce, e al treilea sezon al meu în Italia. Pot spune că m-am obişnuit, am înţeles cu ce se mănâncă fotbalul italian. Şi la nivel de juniori, este un fotbal de calitate. Se investesc mulţi bani şi majoritatea echipelor sunt puternice. Acolo chiar se poate întâmpla, toate echipele au loturi valoroase, nu există discrepanţe. Cred că mi-a făcut mult bine faptul că am putut juca în acest campionat. M-a ajutat să cresc”, a declarat Rareş Burnete.

„Îmi doresc să fac pasul la seniori cât mai repede”

Rareş Burnete, braşoveanul care bate la porţile Serie A. Burnete a debutat în echipa mare la Lecce, dar încă nu a reuşit să facă pasul decisiv şi să fie păstrat în lot. Însă braşoveanul rămâne încrezător: „Acum, îmi e greu să spun dacă mi-aş dori să plec să joc la seniori într-un alt campionat sau să îmi aştept rândul pentru Serie A. Îmi doresc să ajung în echipa mare la Lecce. Eu voi face tot ce ţine de mine, voi da totul la antrenamente şi când voi avea şansa vreau să profit de ea şi să nu mă mai intorc la juniori. Oricum, îmi doresc să fac pasul la seniori cât mai repede. Până la urmă, trebuie să mă gândesc la cariera mea şi la ce e mai bine pentru mine, aşa că sunt deschis la orice propuneri. Vom vedea ce va aduce 2023”.

Decisiv pentru România U19

Rareş Burnete a fost decisiv şi pentru Naţionala U19, reuşind să marcheze un gol în meciul cu Austria, câştigat cu 2-0 de „tricolori”. A fost rezultatul care a calificat România U19 la Turul de Elită, ultimul pas al preliminariilor pentru Campionatul European din 2023. România U19 a fost repartizată în Grupa 1, alături de Franța, Norvegia și Irlanda de Nord. Doar prima clasată va obţine biletul pentru turneul final din Malta.

În meciul cu Austria, după golul marcat, Rareş Burnete s-a accidentat grav. Braşoveanul s-a tăiat rău la mână, după ce un gard de la marginea terenului s-a rupt. „Era meciul decisiv. Era multă presiune. Golul a adus o descătuşare. Bunicul meu era în tribună şi am mers spre el. Băieţii au sărit în spatele meu, iar gardul a cedat. Am avut 8 copci, a fost destul de urât episodul”, a povestit Burnete.

Jucătorul lui Lecce a vorbit şi despre colaborarea cu Alexandru Pelici, selecţionerul Naţionalei U19: „M-a impresionat din prima zi. E un caracter. Ştie să câştige jucătorii, ştie să ne vorbească, să ne motiveze. Mare parte din calificare i se datorează. E un grup frumos la U19. Ne ştim foarte bine. La Turul de Elită vom face tot ce ţine de noi să ne calificăm. E Franţa acolo, e greu, dar nu trebuie să avem teamă. Într-o zi bună putem bate orice adversar”.

„Mi-ar plăcea să joc la Euro U21”

Totuşi, pentru 2023, Rareş Burnete are un vis. Deşi este mult sub vârstă, ar vrea să joace cu Naţionala U21 la Campionatul European care va fi găzduit de România şi Georgia. „Sper să am un sezon bun la Lecce. Contează mult ce voi face la echipa de club, dar şi la Naţionala U19. Eu aştept orice jumătate de şansă. Mi-ar plăcea să joc la Euro U21”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
4 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] mea şi la ce e mai bine pentru mine. Vom vedea ce va aduce 2023”, declara Rareș Burnete, pentru MyTex, la finele anului […]

11 luni în urmă

[…] Rareş Burnete, jucător format de CS Colţea 1920 Braşov, traversează o perioadă excelentă, fiind unul dintre fotbaliştii de bază la echipa Lecce Primavera, liderul detaşat în prima divizie a campionatului Primavera, dedicat grupărilor U19. Burnete are 14 goluri până… Citeşte mai mult »

10 luni în urmă

[…] Rareş Burnete a fost din nou decisiv pentru Lecce U19, în confruntarea de pe teren propriu cu Sassuolo U19, din […]

9 luni în urmă

[…] După un sezon fabulos, în care a devenit cel mai bun marcator al campionatului, braşoveanul Rareş Burnete, fotbalist crescut de Colţea 1920, a devenit aseară campion în Italia, cu Lecee, care a luat […]

Back to top button