Sport

PyeongChang. Jocurile Paralimpice de iarnă 2018, deschise oficial

 

Ediția 2018 a Jocurilor Paralimpice de iarnă a fost declarată deschisă, vineri, în timpul ceremoniei care a avut loc la PyeongChang (Coreea de Sud), oraș care a găzduit și Jocurile Olimpice, între 9 și 25 februarie, informează Agerpres. Președintele sud-coreean Moon Jae-In a declarat deschise Jocurile pe Stadionul Olimpic, același care a găzduit ceremoniile de deschidere și închidere la JO 2018. La Jocurile Paralimpice din acest an participă 567 de sportivi din 49 de țări, care vor lupta până pe 18 martie pentru 80 de medalii de aur, la șase sporturi: schi alpin, biatlon, schi fond, hochei pe gheață, snowboard și curling în scaun rulant.
România va participa cu un singur sportiv, snowboarderul Mihaiță Papară, care va concura în două probe, la snowboardcross SB-LL1 pe 12 martie și la banked slalom SB-LL1 pe 16 martie. Din delegația României mai fac parte Anca Chereches, șefa delegației, antrenorul Dan Marcu, kinetoterapeutul și tehnician ortoped profesionist Adrian Pleș și tehnicianul de schi Angelo Bude. Cele mai mari delegații la competiția polisportivă din Coreea de Sud le-au trimis Statele Unite, 68 de sportivi, Canada, 52 sportivi, și Japonia, 38 de sportivi. Coreea de Sud, țara gazdă, va participa cu un număr record de 36 de sportivi, la toate cele șase sporturi din programul paralimpic. Coreea de Nord va avea și ea doi reprezentanți, în timp ce Rusia, țară exclusă de la Jocurile Paralimpice, a trimis 30 de sportivi, care vor concura sub drapelul neutru (NPA). Trei țări își vor face debutul la Jocurile Paralimpice, Coreea de Nord, Georgia și Tadjikistan.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare