Sport

PYEONGCHANG 2018. Premieră istorică!!! Înalți demnitari nord-coreeni au sosit în Coreea de Sud!!!

 

Avionul care i-a transportat pe sora liderului nord-coreean Kim Jong-un și pe șeful oficial al statului din Coreea de Nord a sosit astăzi în Coreea de Sud, o premieră istorică, la doar câteva ore înaintea festivității de deschidere a Jocurilor Olimpice de la PyeongChang.

Aeronava cu inscripția „Republica Populară Democrată Coreeană” a aterizat pe aeroportul din Incheon, aproape de Seul.

Delegația oficială a Coreei de Nord pentru J.O. este condusă de Kim Yo-jong, sora liderului Partidului Muncitorilor, Kim Jong-un, și de Kim Yong-nam, care în mod oficial este șeful de stat din Coreea de Nord, potrivit protocolului nord-coreean. Cei doi sunt cei mai înalți demnitari nord-coreeni care au venit vreodată în Coreea de Sud.

De asemenea, Kim Yo-jong este primul membru al dinastiei Kim, la putere în Coreea de Nord de la sfârșitul războiului coreean, în 1953, care pășește în Coreea de Sud.

Vizita acestor conducători din Coreea de Nord durează trei zile, vizându-se o detensionare a relațiilor dintre cele două țări cu prilejul acestor „Jocuri ale păcii”.

Moon Jae-in, președintele Coreei de Sud, un partizan declarat al dialogului cu Nordul, este considerat drept promotorul acestei premiere.

Printre alții, pe lângă oficialii nord-coreeni menționați, la ceremonia de deschidere de astăzi (începând cu ora 13.00, în România) a Jocurilor Olimpice vor mai fi prezenți vicepreședintele american Mike Pence și premierul japonez Shinzo Abe.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare