Sport

PYEONGCHANG 2018. Detalii de interes cu privire la Olimpiadă!!! Au început concursurile!!!

 

PyeongChang este un district muntos din Coreea de Sud, situat la 180 de kilometri est de Seul și la 80 de kilometri distanță de granița cu Coreea de Nord.

Jocurile Olimpice, care au început astăzi cu întrecerile de curling și cu calificările la sărituri cu schiurile pe trambulina normală – masculin, se organizează în principal în două locuri. În stațiunea Alpensia, unde se află stadionul și Satul Olimpic, se dispută întrecerile de biatlon, schi fond, combinată nordică, sărituri cu schiurile, dar și probele de slalom și slalom uriaș de la schi alpin, ca și întrecerile de bob, sanie și skeleton. La 20 de kilometri de Alpensia se află orașul Gangneung, amplasat pe litoral, care găzduiește competițiile de hochei pe gheață, patinaj artistic, de viteză, short-track și curling. În alte complexe mai mici vor avea loc celelalte concursuri. În Parcul Bokwang se vor organiza probele de snowboard și schi acrobatic, în vreme ce coborârile și cursele de Super G din schiul alpin se vor ține la complexul din Jeongseon.

Vor fi 102 probe la aceste J.O. (50 la masculin, 44 la feminin și 8 mixte), la 15 discipline olimpice. Noutățile ediției sud-coreene sunt date de întrecerile de big air la snowboard, mass-start la patinaj viteză, concursul pe echipe la schi alpin și cel mixt la curling. Schi fond este disciplina care are programate cele mai multe probe, 12, fiind urmată de schi alpin și biatlon, ambele cu câte 11.  

92 de țări participă la Jocurile Olimpice de la PyeongChang, un record pentru o ediție de iarnă. Acum 4 ani, la Sochi, au fost 88 de națiuni. 6 țări sunt prezente în premieră la o ediție olimpică de iarnă: Ecuador, Eritreea, Kosovo, Malaysia, Nigeria și Singapore. Cei mai mulți sportivi îi are delegația SUA (241), pe podium la acest capitol figurând și Canada (227), și Elveția (170).

Vezi aici: PYEONGCHANG 2018. „Team Romania”, prezentare la Izvorani delegația României prezentă la această Olimpiadă.

Foto: Trei schioare ce reprezintă România la J.O. de la PyeongChang: Dana Vasilica Haralambie, Eva Tofalvi și Anja Caill


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare