Sport

PYEONGCHANG 2018 – BOB. Un român, cel mai tânăr pilot de la J.O.!!!

 

Este vorba de argeșeanul Mihai Tentea, care are doar 19 ani. El este dublu campion european și medaliat mondial la Under 23, pe site-ul COSR relatându-se că este primul român care a primit „Rookie Trophy” din partea federației internaționale de bob, după Ion Panțuru (1964) și Dragoș Panaintescu (1972).

Înainte de a se apuca de bob, Tentea a făcut 5 ani de atletism, la CSM Pitești. Intrat sub îndrumarea antrenorului Iulian Păcioianu, el a ajuns la școala de pilotaj pentru bob de la Innsbruck, menționând conform sursei citate: „La Innsbruck este și o pârtie ușoară… e tocmai bună pentru începători. Ideea este să nu te sperii din prima… M-am descurcat”.

La Jocurile Olimpice de Tineret din 2016 (Lillehammer) a ocupat locul 4 la monobob.

Despre Tentea, antrenorul Păcioianu a menționat, printre altele: „Face genuflexiuni cu 235 de kilograme, ca un halterofil”.

La J.O. de la PyeongChang, unde azi au început antrenamentele la bob 2 persoane, Tentea îl are ca împingător pe Ciprian Daroczi, care și el a practicat atletismul la CSM Pitești.

Cei doi vor să se claseze în Coreea de Sud în top 20, adică să „prindă” manșa a patra.

„Ideea la bob nu e să reacționezi, ci să anticipezi ce urmează și să fii pregătit pentru ce faci. Asta se învață în timp și cu multe coborâri. Eu sunt norocos, am doar 19 ani”, a conchis Tentea.

Foto: Facebook COSR


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare