Sport

PYEONGCHANG 2018. A defilat și delegația olimpică a României!!! Rolul lui Jackie Chan la festivitatea de deschidere…

  • romania_88.jpg
  • jocuri.jpg
 

Ceremonia de deschidere a celei de a 23-a ediții a Jocurilor Olimpice de iarnă a început cu parcursul a 5 copii reprezentând elementele principale: foc, apă, pământ, lemn și metal. Ei au ajuns în mijlocul scenei alături de o multitudine de animale, reale ori imaginare, precum dragonul, pasărea phoenix, tigrul sau lăcusta.

Flacăra olimpică a fost adusă spre stadion și de celebrul actor Jackie Chan.

Prezentarea drapelului Coreei de Sud a fost făcută numai de femei. Un cor de copii a intonat imnul țării organizatoare a evenimentului sportiv, după care a început defilarea țărilor prezente la J.O., aceasta fiind deschisă de Grecia.

Și sportivii români au defilat într-un cadru grandios, portdrapelul delegației „tricolore” fiind biatlonistul Marius Ungureanu (foto 2), legitimat la CS Cheile Grădiștei.

Ultima delegație care a făcut turul stadionului a fost cea a celor două Coreei, reunite simbolic sub steagul Coreei reunificate. Un nord-coreean și o sud-coreeancă au ținut drapelul în mâini.

Aducerea pe stadion a torței și aprinderea flăcării olimpice au reprezentat un nou prilej pentru normalizarea relațiilor dintre cele două Coreei.

CITEȘTE ȘI: PYEONGCHANG 2018. Programul românilor în primele două zile la Olimpiadă!

PYEONGCHANG 2018. Premieră istorică!!! Înalți demnitari nord-coreeni au sosit în Coreea de Sud!!!

 

 

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare