Sport

PROFIL. Ea e DOAMNA fotbalului mondial!!!

 

Fatma Samoura, noul secretar general al FIFA (nr. 2, după președintele Gianni Infantino), are o experiență de 21 de ani în gestionarea crizelor cu care se confruntă ONU. Acum, senegaleza și-a luat în primire postul în care a fost numită în deschiderea congresului forului fotbalistic mondial de la Mexico City, spre surprinderea generală.

Doamna Samoura, în vârstă de 54 de ani, i-a succedat în funcție francezului Jerome Walcke, suspendat și apoi demis în septembrie 2015 pentru implicarea sa într-un scandal legat de traficul de bilete. Germanul Markus Kattner, fost director financiar, cel ce a asigurat interimatul, a fost de asemenea îndepărtat.

„Vreau să creez diversitate în echipă, echitatea trebuie să primeze, doresc să ofer o mai bună structură de conducere și un sistem de evaluare și monitorizare mai puternic”, a declarat Fatma Samoura la prezentarea sa oficială în noua funcție.

Fană a lui Karl-Heinz Rummenigge și Roger Milla, Fatma Samba Diouf Samoura a fost șefă de misiuni ONU din Afganistan până în Nigeria, via Darfur. A coordonat Programul alimentar mondial, trecând prin Djibuti, Guineea, Camerun, Ciad, Niger, Madagascar, în ultimul an aflându-se în Nigeria, la Abuja.

„Prima mea prioritate este să numesc șefii de departamente cât mai repede posibil, în special pe cei din posturile strategice, precum cel de director financiar. FIFA reprezintă Națiunile Unite ale fotbalului”, a mai relatat Fatma Samoura.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare