Sport

PERFORMANȚĂ URIAȘĂ pentru fotbalul românesc. România e în CAREUL DE AȘI al Campionatului European U21 și la Jocurile Olimpice de la Tokyo

 

România a reușit o performanță uluitoare, Naționala U21 reușind să se califice în semifinalele Campionatului European U21, alături de Germania, Spania și Franța, adică ultimele trei campioane mondiale la nivel de seniori.

În ultima partidă a grupei C, la Cesena, „tricolorii” au remizat cu Franța, 0-0, rezultat care a calificat ambele formații în careul de ași.

Puștii antrenați de Mirel Rădoi au scris istorie în Italia și San Marino și au câștigat cea mai tare grupă a competiției, în care au mai fost Franța, Anglia și Croația.

Totul a început cu demonstrația de forță în fața Croației, 4-1. A urmat cel mai frumos meci al competiției, nebunia cu Anglia, partidă câștigată de ai noștri cu 4-2.

În fine, totul s-a terminat previzibil, cu un 0-0 cu Franța, rezultatul care a dus ambele formații în semifinale. Meciul nu a avut strălucire, însă nimeni nu aștepta asta, în condițiile în care în joc erau un loc în semifinale, dar și unul la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

Franța nu a avut nici o ocazie clară de gol în partida de la Cesena, singura situație venind pe final, când Guendouzi a tras peste de la 20 de metri. În schimb, ai noștri au avut un penalty clar refuzat, după ce Amian s-a urcat peste Cicâldău în careu, însă bulgarul Georgi Kabakov nu a reacționat, iar VAR-ul nu a intervenit. Apoi, în repriza a doua, Ianis Hagi a inventat o pasă ideală pentru Pușcaș, care a preluat însă prea lung și a fost blocat de portarul Bernardoni.

S-a încheiat 0-0, iar pe lângă calificarea în semifinale, România și-a luat și biletul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020, competiție la care țara noastră nu a mai fost prezentă din 1964, când întrecerea a avut loc tot la Tokyo.

FOTO: uefa.com


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare