Sport

Padel, un sport unde Braşovul e în top. Se aşteaptă înfiinţarea Federaţiei Române de Padel

Padel, un sport unde Braşovul e în top. Primul campionat județean de padel, noul sport asemănător tenisului unde orașul nostru deține supremația națională la nivel de infrastructură, s-a încheiat în week-end.

La Padel Palace Roman, cel mai modern centru din Sud-Estul Europei, s-au disputat finalele primului campionat județean, unde s-au duelat peste 120 de jucători și jucătoare, împărțiți în 9 serii valorice.

În finala mare a primei divizii, faţă în faţă au fost perechile Robert Coman (33 de ani și locul 1 național în 2023) / Nicolae Rozorea (38 de ani, locul 3 național) şi Andrei Nica (21 de ani) și Iustin Belea (20 de ani).

După un meci echilibrat şi spectaculos, Coman și Rozorea s-au impus cu 6-2, 4-6, 6-3 şi au devenit primii campioni județeni din istoria Brașovului.

„Felicit toți participanții, acest prim campionat județean a început în septembrie anul trecut și s-a desfășurat în baza unor principii de fair-play și voie bună la standarde foarte ridicate, lucru deosebit pentru viitorul acești frumos sport la noi în oraș. Infrastructura existentă în Brașov ajută foarte mult dezvoltarea nivelului tuturor jucătorilor. Padel Palace Braşov deja este o referință în România și vom continua să muncim pentru a păstra Brașovul și padelul local pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Urmează ediția a doua din Liga de Vară, care va începe la 1 mai și se va termina la final de august”, a declarat Ciprian Jurubescu, manager general Padel Palace.

Padel, un viitor sport olimpic

„Pe mine m-a ajutat mult că am jucat tenis înainte. Sunt sporturi similare pe partea de coordonare şi mişcare. Aici se adaugă jocul cu «sticla». E o diferenţă mare doar din acest punct de vedere. Mă bucur că padelul creşte şi la Braşov. Se dezvoltă acest sport şi asta e bine. Momentan, în România e greu să atragi lumea dimineaţa să facă mişcare. Seara însă terenurile sunt pline. Comunitatea creşte şi sunt sigur că padelul va continua să se dezvolte. Cu sigiranţă vor apărea şi sportivi profesionişti din Braşov. Cred că generaţia mai nouă ar putea să se gândească la asta. În special copiii de 14-15 ani ar putea face acest pas. Noi, la veterani”, a spus Robert Coman, locul 1 în clasamentul naţional în 2023.

Nicolae Rozorea, locul 3 național şi unul dintre antrenorii de la Padel Palace, a vorbit despre viitorul acestui sport: „Avem acest sport în Braşov din noiembrie 20222, când s-a deschis Padel Palace Coresi. În septembrie 2023 am deschis şi Padel Palace Roman. Prinde foarte bine în Braşov, comunitatea se dezvoltă şi creşte de la săptămână la săptămână. Sunt oameni care au făcut alte sporturi şi acum descoperă padelul, dar şi oameni care vin din zona de birou, care sunt fascinaţi de acest sport care poate fi practicat de oricine. Cu siguranţă acest sport va fi profesionist şi în România. La nivel internaţional sunt avansate procedurile pentru a deveni sport olimpic. Se va înfiinţa în curând şi Federaţia Română de Padel, vor fi sportivi legitimaţi şi competiţii omologate şi cu echipe care sperăm să ne reprezinte şi pe plan internaţional. Braşovul este de departe numărul 1 din punct de vedere al infrastructurii, cu cele două centre şi cele 10 terenuri de ultimă generaţie. Avem şi echipe care au avut rezultate foarte bune la nivel naţional. Avem echipe care au rezultate, cu ar fi Coman/Baboian, numărul 1 în România, Rozorea/Mocanu, Nica/Belea, care au făcut semifinală la Timişoara. Sunt echipe între primele 4-5 din România. Când vom avea şi o federaţie, cu siguraţă vor fi alocate bugete pentru acest sport care va continua să crească”.

FOTO: Lucian Pop


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare