Sport

Ovidiu Gârbacea a primit Ordinul de Excelență din partea COSR / La Cheile Grădiștei s-a construit și un patinoar

Ovidiu Gârbacea a primit Ordinul de Excelență din partea COSR.

În cadrul Adunării Generale Ordinare a Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR) de ieri, Arthur Hoffmann, Ovidiu Gârbacea şi Filip Stoica au primit Ordinul Excelenţa Olimpică pentru meritele deosebite în sportul românesc.

Fost multiplu campion naţional la schi fond, campion universitar și balcanic, iar apoi antrenor al lotului olimpic de biatlon, brașoveanul Ovidiu Gârbacea s-a retras în 1990 din activitatea competițională și a pus bazele unei afaceri pe cont propriu alături familia sa. La Cheile Grădiştei – Fundata, Gârbacea a clădit un complex sportiv care cuprinde un poligon de biatlon, cu pârtiile de schi fond aferente, care a intrat în circuitul internaţional la Festivalul Olimpic al Tineretului European. De atunci au mai fost organizate Campionate Mondiale de biatlon pe role, Winter Triatlon sau Campionate Europene şi Mondiale de schi fond sau biatlon pentru juniori, în curând urmând a găzdui Campionatele Europene de mountain bike – detalii AICI.

Ovidiu Gârbacea a primit Ordinul de Excelență din partea COSR

„Chiar dacă sunt pensionar, pasiunea pentru sport nu mi-a dispărut. La Cheile Grădiştei am construit de curând şi un patinoar la standarde olimpice, care va fi deschis în septembrie sau octombrie. Aşa că, în afară de schi fond, biatlon şi ciclism, se pot organiza la noi şi competiţii de patinaj şi hochei. Mulţumesc mult pentru această distincţie şi vă promit că noi avem oricând porţile deschise sportului de performanţă”, a spus Ovidiu Gârbacea după ce a fost premiat de conducerea COSR.

Ordinul Excelenţă Olimpică a fost instituit în 2020, prin hotărârea Comitetului Executiv al COSR, la propunerea preşedintelui COSR Mihai Covaliu, pentru recompensarea unor persoane, instituţii sau organizaţii, cu merite deosebite în beneficiul mişcării olimpice.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare