Sport

OFICIAL. Brașovul A PIERDUT organizarea JOT 2024!

 

Ceea ce era previzibil, s-a întâmplat.

În mod oficial, la a 135-a sesiune a Comitetului Internațional Olimpic (CIO), s-a decis ca provincia sud-coreeană Gangwon, unde se află și PyeongChang-ul, să organizeze Jocurile Olimpice pentru tineret din 2024.

Și Brașovul a candidat pentru a găzdui această competiție, însă n-a avut câștig de cauză, ca și în 2020, de altfel, când a fost ales orașul elvețian Lausanne.

„În cadrul celei de a 135-a ediții a Sesiunii a Comitetului International Olimpic (CIO), cei aproximativ 100 de membri CIO, prezenți la întrunire, au încredințat organizarea ediției de iarnă din 2024 a Jocurilor Olimpice ale tineretului provinciei sud-coreene Gangwon, unde să află localitățile Gangneung și PyeongChang, gazda ediției de iarnă a Jocurilor Olimpice din 2018. La JOT 2024 se vor folosi mai ales instalațiile de la PyeongChang (sporturi montane) și Gangneung (sporturi pe gheață) construite pentru JO de iarnă 2018. În cursa pentru organizarea JOT 2024 s-a aflat și Brasov, orașul care a organizat la standarde înalte ediția de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European din 2013”, s-a postat pe site-ul COSR.
 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare