Sport

O sportivă din Predeal – vedetă la Cupa Balcanică de schi alpin / Ce a spus secretarul general al FRSB

O sportivă din Predeal – vedetă la Cupa Balcanică de schi alpin.

Performele din România au obținut rezultate remarcabile la Cupa Balcanică de schi alpin. Ioana Maria Constantin și Jennifer Barbara Nagy Remetean au urcat pe primele locuri pe podium, obținând aurul și argintul la probele de slalom feminin, de marți, respectiv miercuri.

Campionatele Naționale de schi alpin pentru seniori și Cupa Balcanică de schi alpin au loc în perioada 11- 15 martie pe pârtia olimpică omologată FIS de la Borșa, Maramureș.

La competiție participă cei mai valoroși sportivi din 23 de țări: Albania, Argentina, Australia, Belgia, Bulgaria, Bosnia, Cehia, Mare Britanie, Grecia, Ungaria, Italia, Luxemburg, Macedonia, Noua Zeelandă, Slovenia, Serbia, Slovacia, Suedia, Turcia, Ucraina, Statele Unite și România. Sunt 41 de sportivi români, dintre care 24 de băieți și 17 fete.

O sportivă din Predeal – vedetă la Cupa Balcanică de schi alpin

Marți, 12 martie, sportivii au concurat în primele probe de slalom, la feminin și masculin.

Articole asemănătoare

După prima zi de concurs, la masculin, sportivii de pe podium au fost: Albin Henriksson (Suedia) – locul 3, Kalin Zlatkov (Bulgaria) – locul 2 și Hugh McAdam (Australia) – locul 1.

La feminin, podiumul a fost compus din sportivele Maria Ioana Constantin (România) – locul 1, Jennifer Barbara Nagy Remetean (România) – locul 2 și Maria Belen Simari Birkner (Argentina) – locul 3.

Cele două reprezentante ale României, Jennifer Barbara Nagy Remetean, din Satu Mare, și predeleanca Maria Ioana Constantin (CSA Steaua), au ocupat primele locuri de pe podium și în a doua zi de concurs, miercuri, 13 martie.

Din nou, după proba de slalom feminin, Maria Ioana Constantin (România) a ocupat locul 1 în clasament, Jennifer Barbara Nagy Remetean (România) locul 2, iar Maria Belen Simari Birkner (Argentina) locul 3.

Și la masculin, podiumul a rămas neschimbat în a doua zi de competiție. Hugh McAdam (Australia) s-a clasat pe locul 1, urmat de Kalin Zlatkov (Bulgaria) pe locul 2 și Albin Henriksson (Suedia) pe locul 3.

Ce a spus secretarul general al FRSB

„Nu poate decât să mă facă extrem de mândru faptul că România găzduiește din ce în ce mai multe competiții internaționale de sporturi de iarnă. Dacă temperaturile anormal de ridicate care au topit zăpada ne-au forțat să luăm sezonul acesta decizia foarte grea de a anula etapa de Cupă Mondială de sărituri cu schiurile de la Râșnov, iată că avem acum, la Borșa, Campionatele Naționale de schi alpin pentru seniori și Cupa Balcanică de schi alpin. Pe pârtia olimpică de la Borșa concurează zilele acestea cei mai buni sportivi la schi alpin atât din țara noastră, cât și din alte țări. Asistăm astfel la un spectacol sportiv în adevăratul sens al cuvântului”, au declarat Puiu Gaspar, secretarul general al Federației Române de Schi-Biatlon (FRSB).


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare