Sport

O nouă bază sportivă în Braşov. Când va fi gata

O nouă bază sportivă în Braşov. Braşovul suferă la capitolul infrastructură pentru sport, însă în viitor lucrurile s-ar putea schimba. Până când oraşul nostru va avea o sala pălivalentă, la care se lucrează deja, şi un stadion nou, peste mai puţin de trei luni va fi gata Complexul sportiv Carpați, după cum a anunţat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, într-un comunicat.

Astfel, pe 30 aprilie ar trebui să fie finalizate lucrările, iar baza să fie funcţională la începutul lunii mai.

O nouă bază sportivă în Braşov. Complexul va avea un teren de fotbal cu gazon artificial, 105×68 m, pistă de atletism cu 4 culoare, sală de sport. Complexul va avea şi instalaţie de nocturnă pentru terenul de fotbal şi o tribună cu o capacitate de 500 de locuri.

O nouă bază sportivă în Braşov. Sala de sport, care va avea 184 de locuri, dintre care, 138 de locuri pentru public – pe 3 gradene şi 6 pentru oficiali, va compusă din două corpuri de clădire alipite structural – hala sălii de sport, cu o suprafață de joc de 20×44 metri, cu pardoseală de lemn, și corpul anexă, realizat pe lungimea sălii, cu o lățime de 6 m și parțial extins pe lățimea sălii.

În clădirea anexă, la parter vor fi 4 vestiare pentru sportivi, 4 vestiare pentru antrenori, un vestiar pentru arbitri și un vestiar pentru personalul sălii, o sală de ședințe şi un birou pentru oficiali. La etaj vor fi amenajate o sală de mese, 4 birouri și o magazie.

O nouă bază sportivă în Braşov. „Lucrările sunt la un nivel de progres de 85%”

O nouă bază sportivă în Braşov. „Lucrările la Baza Sportivă Carpați sunt la un nivel de progres de 85% și vor fi gata până la finalul lunii aprilie.

Este o infrastructură de care au nevoie copiii și tinerii brașoveni, o infrastructură sportivă completă, care este compusă dintr-un stadion cu suprafața artificială, o pistă de alergare de tartan, omologabilă, și o sală de sport în care se pot desfășura inclusiv competiții de ligă națională la sporturile de echipă.

Este o infrastructură de care vor beneficia în primul rând elevii Liceului cu Program Sportiv, dar această infrastructură va putea găzdui și activități ale altor cluburi brașovene. În contextul în care avem aproape 1.000 de copii care activează la diverse secții ale Clubului Sportiv Corona, avem o nevoie foarte mare de infrastructură sportivă în oraș, iar Baza Sportivă Carpați va completa oferta actuală”, a declarat primarul Allen Coliban.

„Acum suntem la stadiul de montaj gazon artificial, montaj nocturnă, iar în sală montăm parchetul și gradenele. Urmează să facem și amenajările exterioare care înseamnă parcare, spațiu verde, împrejmuiri”, a precizat Neculaie Roșu, director Romconstruct.

O nouă bază sportivă în Braşov. „Până în acest moment, la sala de sport au fost finalizate lucrările la structura de rezistență, compartimentări, la rețelele de utilități, au fost instalate echipamentele tehnice de încălzire și climatizare. În această perioadă se execută finisajele la pereți, se amenajează gradenele, iar de săptămâna viitoare va începe montarea parchetului, a corpurilor de iluminat și a obiectelor tehnico-sanitare.

La terenul de fotbal s-a realizat infrastructura și sistemul de drenaj, urmează încă un strat de piatră spartă și, apoi, se amenajează suprafața de joc, din gazon sintetic. De săptămâna viitoare este programată și ridicarea stâlpilor pentru nocturna stadionului.

În cazul pistei de alergare, este finalizată infrastructura și odată ce condițiile meteo vor permite, se va turna și pista cu cele 4 culoare de alergare, cu suprafață de tartan. Tot în următoarele săptămâni vor fi finalizate și lucrările la tribună, care va avea 500 de locuri”, se mai arată în comunicat.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
georgescule
2 luni în urmă

Un primar de certa valoare, asa cum toti primarii ar trebui sa fie ! Unde sunt acum acei detractori si sobolani care tot timpul l-au contestat si l-au acuzat de cate si mai cate lucruri inventate ?

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare