Sport

O mare sportivă născută lângă Brașov s-a stins din viață

O mare sportivă născută lângă Brașov s-a stins din viață.

„Ne-a părăsit legendara Ana Stark-Stănișel, una dintre cele mai valoroase handbaliste din istoria Rapidului și a României!”, a anunțat CS Rapid București, într-un comunicat de presă.

O mare sportivă născută lângă Brașov s-a stins din viață

„A plecat dintre noi Ana Boțan-Stark-Stănișel, un monument al handbalului feminin din România. Născută la Hărman, lângă Brașov, în 1935, Ana Stark a făcut parte din cea mai prolifică generație a handbalului feminin din istoria României și a Rapidului. Are în palmares 4 titluri naționale cu Rapid, în 1961, 1962, 1963 și 1967, plus două Cupe ale României cucerite în 1956 și 1961. Tot cu Rapidul a devenit campioană europeană intercluburi în 1964, când a cucerit Cupa Campionilor Europeni. Ana Stark este triplă campioană mondială cu Naționala României, în 1956, 1960 și 1962. Ediția din 1962 s-a disputat la București, pe Stadionul Republicii, iar Ana Stark a fost cea mai bună marcatoare a naționalei noastre, cu 11 goluri înscrise”, au precizat cei de la CS Rapid.

Anunțul decesului a fost făcut de fratele Anei Stark-Stănișel: „Sora mea m-a rugat să scriu aceste rânduri și vă mulțumește pentru urările de sănătate din ianuarie 2024, cand a împlinit 89 de ani. Vă dorește în continuare mult succes. A fost până la sfârșitul vieții o rapidistă”.

Dumnezeu s-o odihnească. Condoleanțe familiei!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare