Sport

NUTRIȚIA, secretul unei mari campioane! TRUCURI…

  • vittozzi1.jpg
  • vittozzi2.jpg
 

Italianca Lisa Vittozzi este una dintre figurile emblematice ale biatlonului mondial.

Pentru ea, și nu numai, nutriția joacă un rol fundamental, alături de diferitele antrenamente, pentru a se menține cât mai mult timp într-o formă sportivă aproape de toți parametri maximi.

„Cred că nutriția este fundamentală pentru un sportiv, deoarece e baza pentru a avea energie la antrenamente și concursuri. Să știi ce să mănânci este un lucru extrem de important. Pentru noi, biatloniștii, e esențial să știm de cât de multe calorii avem nevoie, deoarece greutatea contează”, a spus sportiva în vârstă de 25 de ani, care are un corp de invidiat. 

Ea a relatat pentru site-ul Federației Internaționale de Biatlon (IBU) că o dietă sănătoasă și echilibrată este esențială, însă nu face din acest lucru o obsesie.
 
Știe și niștre trucuri: „De exemplu, dacă aveți unele probleme cu stomacul, consumul într-un anumit mod vă va ajuta să vă simțiți mai bine… Nu cred că există ceva la care să renunț cu adevărat. Evident, orice mâncare prăjită trebuie limitată cât mai mult posibil. Dar, per ansamblu, nu am renunțat la nimic, este vorba doar de a te preocupa de ceea ce mănânci în general, nimic extrem. Din când în când, îmi permit să consum ciocolată și câteva deserturi, însă întotdeauna în limitele rațiunii!”.
 
Lisa Vittozzi a mărturisit că se pricepe, cât de cât, la gătit: „Fac paste, gnocchi, risotto, dar ceea ce mă ajută cu adevărat să mă relaxez este să coc”.
 
Performera a dezvăluit că deține un mic avantaj în timpul circuitului Cupei Mondiale de biatlon, asta pentru că lotul Italiei are în componență și un chef bucătar: „Astfel, el poate pregăti întotdeauna ceea ce avem nevoie în orice moment”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare