Sport

Nimeni nu vrea să preia Naționala de handbal feminin. FRH, sub presiune. Ce va face?

 

Naționala de handbal feminin a României a rămas fără selecționer, după ce Tomas Ryde a fost demis în urma prestației catastrofale de la Mondialul din Japonia.

Comisia Tehnică a Federației Române de Handbal (FRH) a venit cu patru propuneri pentru înlocuirea suedezului, Adrian Vasile, Bogdan Burcea, Florentin Pere și Aurelian Roșca.

Rând pe rând, din diferite motive, toate cele patru variante au căzut. Adrian Vasile este „secund” la Naționala Muntenegrului și a declinat propunerea. Apoi, Bogdan Burcea a declarat într-o conferință de presă că nu își dorește să preia prima reprezentativă în acest moment, el având și problema că nu deține licența Master Coach. Florentin Pera este și el sub contract cu SCM Rm. Vâlcea și nu poate veni la Națională, în timp ce Aurelian Roșca, liber de contract, a refuzat și el.

În aceste condiții, Federația Română de Handbal trebuie să facă ceva urgent. În scurt timp vine turneul de calificare la Jocurile Olimpice, iar Naționala României nu are un antrenor.

Ar fi varianta Kim Rasmussen, demis recent de federația maghiară, un tehnician care cunoaște handbalul românesc, fiind omul care a adus, cu CSM București, Liga Campionilor în România. Totuși, șansele sunt mici, pentru că se pare că nu se mai dorește un tehnician străin.

Subcomisia Tehnică de Senioare din cadrul Federației Române de Handbal se va reuni mâine, la ora 12.00, pentru a căuta o soluție.

Conform prosport.ro, principalul vizat pentru post ar fi Horațiu Pașca, tehnicianul Gloriei Bistrița. Avantajul lui Pașca este că a lucrat timp de doi ani la prima reprezentativă cu Ambros Martin. Pașca ar urma să facă pereche cu Costică Buceschi, un cuplu agreat de FRH.

Tot prosport.ro a notat că nici varianta Bogdan Burcea nu a căzut definitiv. Negocierile cu tehnicianul Craiovei s-ar fi oprit pentru că acesta nu deține licența Master Coach și nici nu urmează cursurile pentru a o obține. Sursa citată a precizat că souția este ca Burcea să vină alături de brașoveanul Ovidiu Mihăilă, „principal” la Buzău. Avantajul celor doi este că ar putea veni, mai ales că echipele lor nu au un program încărcat, nefiind angrenate în cupele europene, cum se întâmplă cu Bistrița lui Horațiu Pașca. 

De văzut finalul…


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare