Sport

NAȚIONALELE DE BIATLON ROLE. O revenire neașteptată!!! Câștigători surpriză!!!…

 

Astăzi, la Cheile Grădiștei, stațiunea din județul Brașov aparținându-i lui Ovidiu Gârbacea, s-au încheiat Campionatele Naționale de biatlon role.

A fost prima competiție a verii la care a participat veterana Eva Tofalvi, care la finele sezonului Cupei Mondiale 2016-2017 și-a anunțat retragerea din activitatea competițională. Sportiva din Miercurea Ciuc a revenit asupra deciziei, dorind să reprezinte România și la Jocurile Olimpice de la PyeongChang – Coreea de Sud, programate anul viitor.

Eva Tofalvi a ocupat locul 2 cu ștafeta mixtă de la CSM Miercurea Ciuc, aceeași poziție având-o în cursa de sprint, pentru ca la pursuit, astăzi, să nu mai ia startul.

Pentru a fi în cea mai bună formă fizică, performera menționată urmează un plan special de pregătire întocmit de specialistul în atletism Valeriu Tomescu, cel ce se ocupă, de altfel, de toți componenții loturilor de schi fond și biatlon.

Proba de ștafetă mixtă a fost adjudecată de echipa CSAMB Predeal, în componența Diana Salman, Edit Vakaria, Denis Șerban, Cornel Puchianu.

În sprintul senioarelor s-a impus dinamovista Luminița Pișcoran, în creștere evidentă de formă, ea fiind prima și în proba de pursuit.

O mare speranță se anunță a fi Andreea Mezdrea (CSS Vatra Dornei), care a câștigat tot ce se putea la junioare III, antrenoarea Magdalena Potângă precizând și că… „are rezultate excelente și la școală, 10 pe linie!”.

La rându-i, Gheorghe Gârniță, tehnician la lotul național – vicecampion mondial în 1974, la Minsk, a punctat că Andreea Mezdrea promite și pe plan internațional, cu condiția să-și îmbunătățească tragerile.

Sprintul seniorilor i-a revenit lui George Buta (CS Dinamo), grație comportării apreciate din poligon, care l-a învins cu numai 2 secunde pe Cornel Puchianu (CSAMB Predeal). La pursuit, primul a trecut linia de sosire Remus Faur (CS Cheile Grădiștei), urmat de coechipierul său Marius Ungureanu.

La Cheile Grădiștei se află în stagiu și lotul național de junioare al Poloniei, urmând să sosească și prima reprezentativă a Ucrainei. Și echipa Suediei a anunțat că vrea să se pregătească în zona Bran – Moieciu.

 

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button