Sport

Mondialiele de biatlon pentru juniori. Puiu Gaspar: „Ne dorim cel puțin o medalie”

 

Mai sunt mai puțin de două săptămâni până la startul Campionatelor Mondiale de biatlon pentru juniori, care vor avea loc la Cheile Grădiștei.

Din păcate, organizatorii se confruntă cu mari probleme din cauza condițiilor meteorologice, dar promit că sportivii vor avea parte de cele mai bune condiții. „Vremea nu ne ajută deloc. S-au făcut eforturi, s-a făcut zăpadă, s-a amenajat pârtia, dar săptămâna trecută a venit ploaia și stratul de zăpadă s-a subțiat. Toată munca depusă s-a dus și trebuie să o luăm de la capăt. Vom face tot ce ține de noi pentru a asigura cele mai bune condiții, dar sperăm să avem măcar noaptea temperaturi de cel puțin -5 grade Celsius”, a declarat secretarul general al Federației Române de Schi Biatlon, Puiu Gaspar.

La competiția găzduită de Cheile Grădiștei, România va fi reprezentată de 16 sportivi, câte 4 băieți și 4 fete atât la juniori mari, cât și la juniori mici. Deși la start vor fi prezente toate națiunile mari ale disciplinei, oficialii FRSB au impus ca obiectiv cel puțin o clasare pe podium.

„În acest moment avem câte cinci băieți și cinci fete la fiecare categorie. Vom anunța lotul cu o săptămână înainte de startul competiției. Va fi o Comisie tehnică, iar antrenorii, care știu exact nivelul ficărui sportiv, vor avea cuvântul decisiv. Noi ne dorim să câștigăm o medalie, poate chiar două. Nu vrem să punem presiune, dar după toate socotelile noastre avem șanse măcar la un loc pe podium. Biatlonul este o disciplină specială, practic sunt două sporturi. Va conta enorm ziua pe care o vor prinde. Dacă tragi bine ai șanse să ajungi pe podium”, a adăugat Puiu Gaspar.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare