Sport

Mondialele de Ashihara Karate au loc la Brașov

 

Campionatele Mondiale de Ashihara Karate vor avea loc în perioada 10-12 noiembrie, la Sala Sporturilor „D. P. Colibași” din Brașov.

Vor fi aproximativ 300 de competitori din 20 de țări, care se vor lupta pentru medalii la kata și kumite, la patru categorii de vârstă, cadeți, juniori, seniori și veterani.

Evenimentul marchează și împlinirea a 30 de ani de când Ashihara Karate a ajuns în Brașov și în România, prin eforturile lui Sensei Mircea Cârloganu.

Un abonament pentru cele trei zile de concurs va costa 75 de lei, în timp ce un bilet pentru o zi va fi 29 de lei. Copiii cu vârsta sub 7 ani vor avea parte de gratuitate. Biletele se pot achiziționa de pe ticket.waskf.com, bilet.ro, de la Sala Sporturilor și de la „KnockOut by Nicu Dascălu”.

„Cum în 2011 la București și în 2013 la Brașov am organizat în condiții foarte bune această competiție, am reușit să aducem din nou Campionatul Mondial în România. Japonezii au fost foarte mulțumiți și au decis să ne acorde nouă, în detrimentul Ungariei, organizarea. Vom avea la start aproximativ 40 de sportivi români, 20 dintre ei fiind din Brașov. Din 2010, România a fost între primele două națiuni ale disciplinei. În 2013 am fost primii, după ce i-am depășit pe ruși. Ne gândim la cel puțin 10 medalii de aur. Pentru a acoperi o parte din cheltuieli am decis să avem bilete. Apelăm la iubitorii de karate să ne ajute. Cu siguranță vor avea parte de spectacol. În Brașov, Ashihara Karate a început în 1986, introdusă de profesorul nostru, Sensei Mircea Cârloganu. Sunt 30 de ani de când se practică în Brașov și în România. Brașovul este destul de cunoscut în această artă și cred că sunt mulți doritori să asiste la un asemenea eveniment. Premiile sunt doar onorifice, cupe, medalii și diplome. Asta am făcut de-a lungul timpului și nu am practicat această artă pentru a obține bani, dar am avut de câștigat multe în viață”, a declarat Nicu Dascălu, area manager al NIKO (New International Karate Organization), organizatorul competiției.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare