Sport

Momente istorice cu echipa de hochei pe gheață a României / De la Ion Țiriac, la Dan Tureanu și Eduard Pană

Momente istorice cu echipa de hochei pe gheață a României.

În cei 100 de ani de Jocuri Olimpice de iarnă, România a avut de patru ori selecționata de hochei la startul întrecerilor. De două ori „tricolorii” au terminat în top 10, pe locul 7 – la Innsbruck 1976 și locul 8 – la Lake Placid 1980.

Momente istorice cu echipa de hochei pe gheață a României

„Hocheiul românesc, care în 24 ianuarie 2024 a sărbătorit exact 100 de ani de la afilierea oficială la Federația Internațională (Detalii, AICI) se bucură de un trecut olimpic. De la debutul la Jocuri din 1964, din echipă făcând parte și fundașul brașovean Ion Țiriac, ulterior președinte al Comitetului Olimpic Român, hocheiul românesc și-a alimentat moștenirea prin poveștile celor care le-au scris. Cu Dan Tureanu și Eduard Pană, incluși în Hall of Fame-ul hocheiului mondial, România a fost parte din spectacolul olimpic. Pe gheață la celebrul turneu olimpic de la Lake Placid 1980, românii au fost în grupă cu cei care au reușit «Miracle on Ice», un moment de referință din istoria olimpică. SUA, cu jucători de colegiu, învingea URSS în finala olimpică. România a învins Germania cu un hat trick, Dan Tureanu”, au consemnat cei de la Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR).

Se știe, Ion Țiriac a rămas aproape de hocheiului brașovean. Împreună și cu consilierul său de la fundație, Eduard Pană, a demarat construcția unui patinoar în zona Bartolomeu, destinat, în special, pregătirii copiilor și juniorilor – Detalii, AICI. Omul de afaceri dorește să-l inaugureze la începutul anului viitor când se împlinesc 100 de ani de la disputarea primului Campionat Național de hochei în Brașov.

Articole asemănătoare

Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare